Tgrt Haber

Gmail 'spam' temizliğine başladı: İstenmeyen e-postaların kökünü kazıyacak

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge
04 Ekim 2023 13:32 - Güncelleme : 04 Ekim 2023 13:34
Gmail 'spam' temizliğine başladı: İstenmeyen e-postaların kökünü kazıyacak

Google, Gmail kullanıcılarını spam, kimlik avı ve zararlı yazılım içerikli e-postalardan koruyacak yeni adımları duyurdu. Artık toplu e-posta gönderenler kimlik doğrulaması başta olmak üzere belirli katı kurallara tabi olacaklar.

Google, dünyanın en popüler e-posta platformlarından biri olan Gmail üzerinde spam​'i azaltmayı ve e-posta güvenliğini artırmayı hedefleyen yeni gereksinimlerini duyurdu. Bundan böyle Gmail'de toplu e-posta gönderenler, belirli kurallara tabi olacaklar.

GMAİL'DE SPAM SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

İlk olarak toplu gönderenler, Gmail alıcılarına reklam amaçlı e-postalarda tek bir tıklamayla abonelikten çıkma seçeneği sunmak zorunda olacaklar. Ayrıca, abonelikten çıkma talepleri en fazla iki gün içinde gerçekleştirilecek. Bu sayede kullanıcılar, istemedikleri e-postalardan kolayca kurtulabilecekler.

Google, bir gün içerisinde 5.000'den fazla e-posta gönderenlerin, kimlik doğrulaması yapmış olmalarını isteyecek. Bu şekilde hem taklit e-posta adreslerinin önüne geçilmiş olacak hem de kullanıcıların gelen maillerin resmi bir kaynağa ait olduğundan emin olmalarını sağlayacak.

Toplu e-posta gönderenler için spam oranı eşiği artık zorunlu oldu. Yani bir kullanıcı, belirli bir göndericiden gelen e-postaları sürekli olarak "spam" şeklinde işaretlerse, artık gelecekteki mailleri de otomatik olarak spam olarak değerlendirilecek. Önceden bu özellik göndericilerin isteğine bağlıydı.

Yeni kurallar 2024 Şubat ayından itibaren geçerli olacak. Bu tarihe kadar Gmail kullanıcıları kimlik doğrulama ve spam eşiği belirleme gibi uygulamalara uyum sağlamak zorundalar.

Teknoloji devi firma, spam ve kötü amaçlı içerikler barındıran e-postalardan kullanıcılarını korumak için yapay zeka teknolojisinden faydalandığını ifade etti. Bu yöntemle günde 15 milyar adet istenmeyen e-postayı engellediği bilgisini paylaştı.

Kaynak: The Verge

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...