Tgrt Haber

Gmail'e yapay zeka destekli müthiş özellik geliyor: Sesli taslak hazırlanabilecek

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
22 Ocak 2024 14:32 - Güncelleme : 22 Ocak 2024 14:32
Gmail'e yapay zeka destekli müthiş özellik geliyor: Sesli taslak hazırlanabilecek

Google, mevcut uygulamalarına AI entegrasyonunda önemli adımlar atıyor. Bunun son örneği olarak Gmail'in yapay zekalı taslak oluşturma işlevine, ses kayıt desteği geliyor.

Google​, ChatGPT​'nin popüler olmasının ardından hızlandırdığı yapay zeka​ çalışmalarında ivme yakaladı. Bard​ ile ChatGPT'ye rakip model geliştiren teknoloji devi, kendi modelini geliştirmesinin ardından entegrasyon çalışmalarına başladı.
 
Mevcut Google uygulamaları artık yapay zeka desteğiyle çok daha işlevsel olacak. Halihazırda yapay zeka ile taslak hazırlamaya imkan sunan Gmail​, çok yakında e-posta göndermek için ses desteğine de kavuşacak.

GMAİL'E YAPAY ZEKALI SES DESTEĞİ GELİYOR

TheSpAndroid tarafından aktarılanlara göre Gmail'in yapay zeka yeteneklerine eklenecek yeni ''sesli taslak e-posta'' özelliği, kullanıcılar mail gönderirken taslak sürecinde büyük kolaylık sağlayacak.
 
Eklenen ses desteği ile e-posta taslağı oluştururken, alt tarafta yer alan mikrofona basarak prompt girip, yeni bir metin oluşturabileceksiniz. 
Gmail'e yapay zeka destekli müthiş özellik geliyor: Sesli taslak hazırlanabilecek
Örneğin bir toplantı planına ilişkin taslak hazırlayacağınızı düşünün; mikrofona basarak "Projeyi tartışmak için önümüzdeki Cuma saat 15:00'e John ile bir toplantı planlayın." isteminde bulunabilirsiniz. 
 
Kayıt işlemi tamamlandıktan sonra ise oluştur demeniz gerekiyor. Son aşamada yapay zeka destekli Gmail, istemi anlayacak ve buna göre e-posta taslağı oluşturacak.
 
Ayrıca oluşturulan taslağı tekrardan düzenleme seçeneği olacağını da belirtelim. 
 
Şu an için söz konusu özellik test sürecinde. Google, önümüzdeki günlerde hazır hale getirdiğinde sesli taslak hazırlama işlevini de kullanıma sunacaktır. 
Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...