Tgrt Haber

Artık fareye ihtiyaç yok... Google Meet el hareketi algılama desteğine kavuştu, peki nasıl kullanılır?

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Google Blog
22 Kasım 2023 16:38 - Güncelleme : 22 Kasım 2023 16:42
Artık fareye ihtiyaç yok... Google Meet el hareketi algılama desteğine kavuştu, peki nasıl kullanılır?

Google'ın görüntülü görüşmeler için sunduğu Meet uygulaması için merakla beklenen özellik geldi. Google Meet artık fareye ihtiyaç duymadan el hareketini destekliyor.

Zoom​ ve Microsoft Teams'in en iddialı rakiplerinden Google Meet, geç de olsa önemli bir özelliğe kavuştu. Görüntülü görüşme uygulamaları arasında başı çeken bu platform için artık görüşme sırasında farenizi kullanmaya gerek kalmayacak.

Bilmeyenler için Google Meet ile görüşme sırasında söz almak için fareyle el kaldırma işlevine dokunmanız gerekiyordu. Bu, grupta olan kişilerden izin isteyerek konuşacağınız bir buton görevi görüyordu. Ancak yeni güncelleme özellikle bu noktada büyük kolaylık sağlayacak.

GOOGLE MEET ARTIK EL HAREKETİNİ DESTEKLİYOR

En son sürüme sahipseniz bugünden itibaren Google Meet üzerinden hareket algılama ile elinizi sallayabilirsiniz. Bu hareket algılandığında otomatik olarak söz hakkı istenecek. Böylece katılımcılara da bildirim gitmiş olacak.

Söz konusu özelliğin iOS 17 ve macOS 14 Sonomo'daki FaceTime aramalarına benzediğini de söyleyebiliriz. Apple, bahsi geçen platformlarda görüşme sırasında el hareketiyle emoji tepkilerinin verilmesine imkan sağlıyor. Şimdi ise benzer bir durum Google Meet için geldi. Ancak birebir aynısı değil, sadece söz hakkı istemek için bu hareket algılama özelliğini kullanabilirsiniz.

PEKİ GOOGLE MEET EL KALDIRMA HAREKETİ NASIL AÇILIR?

Google, paylaştığı bir blog yazısında el hareketinin toplantıda işe yarayacağını belirtti. Bunu aktif etmek için "Diğer seçenekler" > "Tepkiler" > "El hareketini kaldır" demeniz gerekiyor. 

Artık fareye ihtiyaç yok... Google Meet el hareketi algılama desteğine kavuştu, peki nasıl kullanılır?

Yeni el kaldırma hareketi, Google Workspace Business Plus, Business Standard, Enterprise Essentials, Enterprise Plus, Enterprise Standard, Enterprise Starter, Education Plus, Teaching and Learning Yükseltme müşterileri ve Google Workspace Bireysel dahil olmak üzere Google Workspace'in tüm düzeylerinde kullanılabilir. 

Kaynak: Google Blog

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...