Tgrt Haber

Google aramalar için ‘’sürekli kaydırma’’ özelliği geldi

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Google Blog
06 Aralık 2022 12:50 - Güncelleme : 06 Aralık 2022 12:39
Google aramalar için ‘’sürekli kaydırma’’ özelliği geldi

Google, arama deneyimini geliştirmek için ‘’sürekli kaydırma’’ özelliğini devreye aldı. Kullanıcıların gezinme deneyimi iyileştirildi.

Google​, kullanıcıların gezinmeye deneyimini iyileştirmek için arama motorunda önemli güncellemeler yapıyor. Bu kapsamda masaüstünde arama sayfası için ‘’sürekli kaydırma’’ özelliği getirildi.

Halihazırda mobilde kullanılan ‘’süreklikaydırma’’, masaüstü​ araması için de artık kullanılabilir. Diğer adıyla sonsuz kaydırma olarak da bilinen özellik, arama yaptığınız içerik için sonuç sayfasında sınırlama olmaksızın kaydırmaya olanak tanıyor. Bu sayede ‘’Diğer’’ düğmesini görmeden aramaları görüntülemeye devam edebiliyorsunuz.

SÜREKLİ KAYDIRMA, MASASÜSTÜ İÇİN GELDİ

Mevcut Google aramasında genellikle sayfalandırılmış yaklaşım benimseniyor. Kullanıcılar arama yaptıklarında en sona geldiğinde, daha fazla sonuç için numaralandırılmış (1-2-3-4-5) sistemi kullanılıyor. Ancak son güncelleme bu zahmeti ortadan kaldırıyor.

https://twitter.com/Google/status/1599889522380120078

Şu anda İngilizce sayfalar için kullanıma sunulan ‘’sürekli kaydırma’’ işlevi, önümüzdeki günlerde diğer diller için de kullanıma sunulacak. Bu sayede arama sonuçlarının gezinme deneyimi de iyileştirilmiş olacak.

Kaynak: Google Blog

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...