Tgrt Haber

Google bile şaşkın: Yapay zeka destekli Bing, Chrome tarayıcısı için geldi

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Bing Blog
30 Ağustos 2023 10:20 - Güncelleme : 30 Ağustos 2023 10:25
Google bile şaşkın: Yapay zeka destekli Bing, Chrome tarayıcısı için geldi

Microsoft ve Google, kendi yapay zeka teknolojileriyle rekabet ediyor. Ancak Microsoft’un Bing tarayıcısının, yapay zekalı versiyonu Chrome için desteğe kavuştu.

Teknoloji devleri, hızla yükselen yapay zeka​ teknolojisi için kendi modellerini oluşturarak rekabete hız kattı. OpenAI’in geliştirdiği ChatGPT​ kısa süre sonra Microsoft’un Bing​ tarayıcısı ile entegre olurken, Google​ da zaman kaybetmeden ‘Bard’ isimli yapay zeka modelini geliştirdi.

Ancak Microsoft​, Google’ın pabucunu dama atacak bir hamlede bulundu. Yazılım devi, Google’ın Chrome tarayıcısı için yapay zeka destekli Bing tarayıcısını getirdi.

YAPAY ZEKALI BİNG, ARTIK CHROME’DA KULLANILABİLİR

Microsoft, Bing AI'yi üçüncü taraf tarayıcılara resmen getirdi. An itibarıyla Google Chrome üzerinden Bing AI'ye ulaşabiliyor, yapay zekâ ile sohbet edebiliyor ve aramalar yapılabiliyor. Ancak şunu hemen söylemekte fayda var . Mobil cihazlar için bir süre daha beklemek gerekecek.

Google Chrome ve Firefox gibi tarayıcılar üzerinden artık Bing’in yapay zeka özelliğinden faydalanabilirsiniz.

Google bile şaşkın: Yapay zeka destekli Bing, Chrome tarayıcısı için geldi

Yapmanız gereken ise sadece Bing’in kendi sayfasına ulaşmak. Bing’e giriş yaptıktan sonra, arama sayfasında yeni bir ‘Sohbet’ sekmesinin mevcut olduğunu fark edeceksiniz. Buradan dilediğiniz gibi yapay zekayla arama gerçekleştirebilir, internette gezinme deneyimini Chrome ve Firefox tarayıcılarınızda da gerçekleştirebilirsiniz.

Son olarak Bing AI, kullanıcıların ihtiyaç duydukları işlemleri hızlıca yapabilen bir yapıya sahip. Bu kapsamda; size bazı tavsiyeler veriliyor. Yukarıdaki ekran görüntüsünde, Venedik için verilen bir seyahat tavsiyesinin arama sonuçları sayfasını görüyorsunuz.

Tek bir sayfa üzerinden uçak rezervasyonu yapma, otel bulma ve Venedik ile ilgili bilgiler edinme gibi işlemlerin hepsini halledebiliyorsunuz. Bing AI'nin Chrome'a gelmesi, son dönemlerde pek de iyi çalışmayan Google'ı unutturabilir gibi görünüyor.

Kaynak: Bing Blog
Derleme: TGRT Haber

 

 

Kaynak: Bing Blog
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...