Tgrt Haber

Google bombayı patlattı: Yapay zeka sohbet robotu Bard için yeni özellikler duyuruldu

Editör: Okan Güleş / Kaynak: The Verge
11 May 2023 09:55 - Güncelleme : 11 May 2023 10:06
Google bombayı patlattı: Yapay zeka sohbet robotu Bard için yeni özellikler duyuruldu

Geleneksel olarak her yıl düzenlenen Google I/O etkinliğinde bu yıl da yepyeni teknolojiler piyasaya sürüldü. Google aynı zamanda sohbet robotu Bard için yeni gelişmeleri de duyurdu.

ChatGPT​'nin piyasaya çıkması ve popüler olmasının ardından teknoloji devi Microsoft ve Google​ zaman kaybetmeden kendi yapay zeka modelleri için çalışmalarına başladı. 

Microsoft Bing tarayıcısına ChatGPT entegrasyonu gerçekleştirilirken, Google ise kendi geliştirdiği Bard​'ı piyasaya sürdü. Yakın zamanda gerçekleşen Google I/O 23 etkinliğinde ise Bard için geliştirilen yeni özellikler duyuruldu.

GOOGLE BARD ARTIK DAHA AKILLI

Yaklaşık 2 aydır hayatımızda olan Bard artık daha yetenekli hale getirildi. 

Google'ın açıklamasına göre Bard, yeni geliştirilen önemli dil modeli PaLM 2'ye taşındı. Daha yetenekli olan bu dil modeli, kodlama yeteneklerinin yanı sıra, matematik ve diğer alanlarda önemli becerilere sahip.

Yakında Bard’ın daha görsel hale geleceğini açıklayan Google, kullanıcıların cevap metnine ek olarak keşfetmek istedikleri diğer şeyler hakkında görsel cevaplar alabileceğini belirtti.

Yine aynı açıklamada, kullanıcıların da metnin yanı sıra görsellerle istekte bulunabileceği, bunu gerçekleştirmek için Google Lens’in yeteneklerinden faydalanılacağı ifade edildi.

​​​​​​​Bard’ın geliştirici bildirimleri doğrultusunda yapılan kodlama güncellemelerinden de bahsedilirken, kaynak alıntıları, koyu tema ve “dışa aktar” butonu gibi yenilikler de anlatıldı.

Son olarak, Bard’ın Dokümanlar, Drive, Gmail ve Haritalar gibi Google uygulama ve hizmetlerinin entegre edilebileceği işaret edilerek bu araçlar kullanılırken gizlilik ayarlarının kullanıcı kontrolünde olacağı aktarıldı. 

Kaynak: The Verge
Yerelleştirme: Okan Güleş-TGRT Haber

Kaynak: The Verge
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...