Tgrt Haber

Google CES 2023'te sahne aldı: Güncellenen 'Android Auto' duyuruldu, işte yeni gelen özellikler

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Tecrunch
06 Ocak 2023 12:10 - Güncelleme : 06 Ocak 2023 12:14
Google CES 2023'te sahne aldı: Güncellenen 'Android Auto' duyuruldu, işte yeni gelen özellikler

CES 2023'te sahne alan Google, bir süredir beklenen 'Android Auto' güncellemesini duyurdu. İşte yenilenen tasarımıyla sürücüleri bekleyen özellikler.

Teknoloji devlerinin birbirinden ilginç ürünlerini sergilediği CES 2023 Fuarı'nda Google​ da sahne aldı. ABD merkezli şirket, otomobiller için güncellediği yeni 'Android Auto'yu duyurdu.

Pek çok yeniliği beraberinde getiren Android Auto güncellemesi, en çok da kullanıcı dostu tasarımıyla dikkat çekiyor.

ANDROİD AUTO YENİ VERSİYONUYLA DUYURULDU

Google, güncellenen Android Auto'yu ilk olarak geçtiğimiz yıl düzenlediği Google I/O etkinliğinde gösterdi. Söz konusu etkinlikte gösterilen özellikler ve yeni tasarım​, bugün CES 2023'te detaylarıyla yeniden gözler önüne serildi.

Android Auto'nun yenilenen versiyonu ve tasarım güncellemesiyle, yol tariflerini, müziği ve metini, temel ögeleri aynı anda görüntülemeye olanak tanıyan bölünmüş ekrana kavuştu.

Google CES 2023'te sahne aldı: Güncellenen 'Android Auto' duyuruldu, işte yeni gelen özellikler

Artık sürücüler bir şarkıyı kolayca duraklatmak veya bir mesajı görmek için harita görünümünden çıkıp menü ve ayarlar arasında gezinmeye ihtiyaç duymuyor.

Google, bölünmüş ekranın tüm arabalarla uyumlu olduğunu ve otomobilin ekranının dikey, geniş ekran veya başka bir boyuta göre yeniden yapılandırılabileceğini de söyledi.

Ayrıca ekranın sürücülere nasıl gösterileceğine dair ayrıntılar da yine CES 2023'te paylaşıldı.

Haritalar, artık ekran sürücü koltuğuna daha yakın olarak konumlandırıldı. Bunun yanı sıra en son uygulamalara erişmek için 'hızlı bir başlatıcı' da yeni güncellemeye dahil edildi. 

Bir önemli değişiklik de yeni medya kartında. Google'ın Android cihazlarda kullandığı Material You tasarım diline geçiş yapıldı. 

Tasarımsal değişikliklere ek olarak Android Auto, Google Asistan için de güncellendi. Asistan, artık cevapsız aramaları hatırlatacak ve hızlı varış zamanı, medyaya anında erişim gibi öneriler sağlayacak. 

 

Kaynak: Tecrunch

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...