Tgrt Haber

Google, Chrome için yapay zeka dahil olmak üzere yepyeni özellikler ekledi

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
24 Ocak 2024 12:00 - Güncelleme : 24 Ocak 2024 12:02
Google, Chrome için yapay zeka dahil olmak üzere yepyeni özellikler ekledi

Google, internet tarayıcısı Chrome için yeni özellikleri kullanıma sunmaya başladı. Bunlar arasında sayfa sıralama, tema oluşturma ve yapay zeka yetenekleri yer alıyor.

Yapay zeka​ alanında önemli çalışmalar yapan Google​, mevcut uygulamalarının hemen hemen hepsini bu faydalı teknoloji ile desteklemeye başladı. Bunun yanında  benzer bir adam Chrome​ tarayıcısı için bekleniyordu ve nihayet internet tarayıcısı için de harika özellikler eklendi.

Bir süredir test edilen yeni Chrome özellikleri, kullanıcılara sunulmaya başlandı. Peki bu özellikler neler? Gelin yakından göz atalım...

GOOGLE CHROME, YENİ ÖZELLİKLER KAZANDI

Google, Chrome'un yeni sürümüne sekmelerin daha akıllıca düzenlemesi, özel temaların kullanımı ve içerik yazmınında yardım da dahil olmak üzere birçok yapay zeka özelliği ekledi.

Google, Chrome için yapay zeka dahil olmak üzere yepyeni özellikler ekledi

Bunlardan biri sekmelerle ilgili. Artık sekmelere sağ tık yaparak be Benzer Sayfaları Düzenle'yi seçerek, sayfaların otomatik olarak kategorize edilmesini sağlayabilirsiniz. Bunun yanında sekmeleri ayırt edebilmek için adlandırma veya emojiler de eklemek mümkün.

Özel tema ise, Android 14 ve Pixel modellerdeki otomatik oluşturulan tema işleviyle hemen hemen aynı. Yapay zeka  sayesinde artık Chrome tarayıcısında kişiselleştirilebilir temalar oluşturabilirsiniz. 

Google, Chrome için yapay zeka dahil olmak üzere yepyeni özellikler ekledi

Üçüncü özellik ise yazma yardımı. Google'ın, kullanıcıların farklı tonlarda e-posta veya cevap yazmasına olanak tanıyan bu yeni işlevini, kısa bir metin açıklaması girerek kullanabilirsiniz. Yapay zeka sizin için otomatik taslak hazırlayacaktır. Ancak yazma yardımı işlevinin kullanıcılara tam sunumu Şubat ayında gelmiş olacak.

Şu anda yukarıdaki özellikler kademeler halinde sunulmaya başlandı. Sizler de tarayıcınızın en son sürümde olduğundan emin olun; aksi taktirde söz konusu yeniliklerden faydalanamazsınız.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...