Tgrt Haber

Google, Chrome Web Mağazası'nı tepeden tırnağa yeniledi

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Android Police
21 Kasım 2023 14:07 - Güncelleme : 21 Kasım 2023 14:10
Google, Chrome Web Mağazası'nı tepeden tırnağa yeniledi

Google, Chrome tarayıcı için geliştirilen eklentilerin ve temaların listelendiği 'Chrome Web Mağazası' için güncelleme yaptı. Mağazanın tasarımını yeniledi, aranan bir öğrenin bulunmasını kolaylaştıracak düzenlemeler getirdi.

Google, Chrome tarayıcıya yüklenecek eklenti ve temaları içeren 'Chrome Web Mağazası'nı baştan aşağı yeniledi. Mağazanın yenilenen hali bir süredir sınırlı sayıda kullanıcıya açıktı, bugünden itibaren genel kullanıma sunuldu.

Chrome Web Mağazası, Google Play Store​'un web sürümüne benzerlik taşıyan yeniliklerle geldi. Artık her iki uygulamada da bir üst gezinme çubuğu ve yuvarlatılmış köşelere sahip dikdörtgen öğeler bulunuyor. Play Store'dan alıştığımız Material You tasarımının ayak izlerini de görüyoruz.

YENİ CHROME WEB MAĞAZASI AÇILDI

Android Police sitesinin haberine göre, Chrome Web Mağazası'nın üst sekmesi 'Keşfet', 'Uzantılar' ve 'Temalar' adlı üç kategoriden oluşuyor. Bu bölümün sağında, kullanıcıların daha fazla içerik arayabileceği bir buton, yanında da yüklenen eklentilere ve temalara ulaşılabilecek bir seçenek mevcut.

Ek olarak arama değiştiricileri ile sonuçları tüm öğelere, öne çıkan uzantılara veya yerleşik yayıncılara göre filtreleyebiliyorsunuz. Bunun yanı sıra, kaliteli uzantıları ve eklentileri seçtiğinizden emin olmak için öğeleri derecelendirmeye göre sıralayabiliyorsunuz.

Google, Chrome Web Mağazası'nı tepeden tırnağa yeniledi

Her uzantı veya tema artık yuvarlatılmış köşelere sahip bir kart tasarımıyla listeleniyor. Bu da onları görsel olarak daha modern hale getiriyor. Bununla birlikte mağaza, Google'ın belirli ihtiyaçlara uyacak şekilde seçtiği uzantıları veya temaları bir araya getiren "Koleksiyonlar" menüsünü de içeriyor.

Sayfanın ortasına yerleştirilen "En üst sıradaki kategoriler" başlığında ise Alışveriş, Eğlence, Araçlar, Sanat ve Tasarım, Erişilebilirlik gibi kategorilere hızlı erişim imkanı sunan butonlar yer alıyor.

Google uzantı ve tema listelerinde ise bir değişiklik yapmadı. Ayrıca Chrome Web Mağazası'nın site adresi de değişti. Google Chrome kullanıcıları artık chromewebstore.google.com adresini kullanarak mağazaya giriş yapacak.

Kaynak: Android Police
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...