Tgrt Haber

Google Fotoğraflar uygulaması, TikTok tarzı yenilikle güncellendi

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Google Blog
15 Eylül 2022 11:07 - Güncelleme : 15 Eylül 2022 11:08
Google Fotoğraflar uygulaması, TikTok tarzı yenilikle güncellendi

Google, milyonlarca kişinin kullandığı Google Fotoğraflar uygulaması için yeni özellikleri duyurdu. TikTok tarzı arayüzün getirildiği uygulama, yeni güncellemesiyle daha iyi deneyim sunmayı planlıyor.

Google, bünyesinde barındırdığı uygulamalar için sürekli olarak güncellemeler yapıyor. Teknoloji devi, yeni Android​ işletim sistemine uyarladığı uygulamaları, daha kullanışlı hale getiriyor. Popüler fotoğraf uygulamasıGoogle Fotoğraflar​ için de kısa süre önce önemli bir güncelleme​ duyuruldu. Google, sahip olduğu uygulamayı biraz TikTok'u anımasatan yeni arayüzü ile güncelledi.

Resmi duyuruya göre Google Fotoğraflar, güncellenen arayüz sayesinde Anılar'da önemli değişikliğe sahip oluyor. Eski içerikler video ile Anılar yoluyla sunulurken, Google ise bu özelliği biraz daha genişletiyor.

GOOGLE FOTOĞRAFLAR'A ÖNEMLİ GÜNCELLEME

Android ve iOS​ için yapılan güncelleme kapsamında uygulama daha yetenekli hale geldi. Örneğin “Memories” özelliğiyle artık arşivdeki eski fotoğraflar uygulamanın en üstünde daha dinamik olarak gösteriyor. Bu bölümde artık otomatik olarak en önemli yerleri alınan videolar yer alıyor, fotoğraflara dinamik bir yapı katmak adına zoom uygulanıyor ve önümüzdeki haftalarda içeriklere enstrümantal müziklerin dahil edileceği de belirtiliyor.

Google Fotoğraflar uygulaması, TikTok tarzı yenilikle güncellendi

Bir diğer değişiklikte kolaj düzenlemesiyle ilgili. Google, Fotoğraflar'daki son güncellemesine yeni kolaj düzenleyicisini ekleyerek, birden fazla resmi seçerek, tasarım yapabilecek ve oluşturdukları kolajı da başkalarıyla paylaşabilecek. Ayrıca doğrudan kolaj düzenleyiciden fotoğrafları hızla düzenleyip, parlaklığı ayarlayıp filtreler uygulayabileceksiniz. Son olarak Google One  ve Pixel sahipleri, söz konusu kolajda Porte ışığı ve HDR gibi ek düzenleme aracına sahip 30 ek tasarım avantajından faydalanabilecek.

Kaynak: Google Blog

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...