Tgrt Haber

Google Haritalar, yapay zeka ile akıllanacak

04 Şubat 2024 10:09 - Güncelleme : 04 Şubat 2024 10:10
Google Haritalar, yapay zeka ile akıllanacak

Mevcut uygulamalarına yapay zeka entegrasyonu yapan Google, bunu son olarak Google Haritalar'a getirmeye hazırlanıyor.

Üretken yapay zeka​, kullanım alanını giderek genişletiyor. Artık pek çok sektörde adından söz ettiren bu teknoloji, kullanılan uygulamalara da entegre olmaya başladı. Bunun son örneği ise Google​ Haritalar​.

Halihazırda Bard​ ile yapay zekada devrim yapan Google, bu modeli mevcut uygulamalarına getirerek kullanıcıya daha fazla katkı sunuyor. Şu anda Gmail dahil birçok uygulama yapay zeka desteğine sahip iken, teknoloji devi bu kez de Google Haritalar için kolları sıvadı.

GOOGLE HARİTALAR'A YAPAY ZEKA ENTEGRASYONU YAPILACAK

Google, Haritalar'a üretken yapay zeka yeteneklerini getiriyor. Bu özellik şu anda erken erişim aşamasında ve sadece belirli bölgelerde ve seçkin Yerel Rehberler üyelerine açık. Ancak teknoloji, ilginç bir kullanım sunuyor. Bu araç sayesinde, bir ülke veya şehirde gezinirken, yeni yerler keşfetmek için uygulamayla doğal dil kullanarak konuşabiliyorsunuz.

Google Haritalar, yapay zeka ile akıllanacak - 1. Resim

Uygulamada istediğiniz soruyu sorabiliyorsunuz. Şirketin geniş dilli modelleri, 250 milyondan fazla yer hakkındaki bilgileri ve Yerel Rehberler programı kapsamında topluluk üyelerinden gelen bilgileri analiz ederek size uygun bir sonuç sunuyor.

Örneğin, farklı diyet kısıtlamalarına sahip arkadaş grubunuzla bir restoran arıyorsanız, uygulamanın hepinizin ihtiyaçlarını karşılayacak bir restoran bulabilmesi gerekiyor.

Chip'in aktardığına göre Google, sistemin “ihtiyaçlarınız ne kadar spesifik, niş veya geniş olursa olsun” kusursuz çalışacağını söylüyor. Ayrıca bu araç bir üretken yapay zeka ürünü olduğundan dolayı çok daha fazla şey isteyebilir ve örneğin bir yiyecek alışverişi yaptıktan sonra piknik yapmak için en uygun noktayı bulmasını talep edebilirsiniz.

Bu özellik, anlık gereksinimlere de cevap verebilir ve Google, ani bir yağmur fırtınasında yapay zekaya etkinlik önermesi yaptırma örneğini veriyor. Ancak bu özellik henüz çok sınırlı ve yalnızca ABD'nin belirli bölgelerindeki kullanıcılar tarafından erişilebilir.

Kaynak: Chip

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...