Tgrt Haber

Google Maps'e büyük yenilik: Android telefonlardaki sevilen özellik akıllı saatlere geldi

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: 9to5Google
17 Ağustos 2024 17:43 - Güncelleme : 17 Ağustos 2024 17:44
Google Maps'e büyük yenilik: Android telefonlardaki sevilen özellik akıllı saatlere geldi

Google, Pixel Watch 3 ile birlikte Wear OS kullanıcılarına Google Maps'te çevrim dışı harita desteği sunmaya başladı. Artık kullanıcılar, telefonlarında indirdikleri haritalara internet bağlantısı olmadan doğrudan saatlerinden erişebilecekler.

Google, Pixel Watch 3 ile duyurduğu önemli bir yeniliği Wear OS kullanıcılarına sunmaya başladı: Google Maps​'e çevrim dışı harita desteği. Artık kullanıcılar telefonlarında indirdikleri haritalara, internet bağlantısına ihtiyaç duymadan doğrudan saatlerinden erişebilecek.

GOOGLE HARİTALAR ÇEVRİM DIŞI ÇALIŞACAK

Güncellemeyi yükleyen kullanıcılar, uygulamayı açtıklarında "Telefon üzerindeki çevrim dışı haritalar otomatik olarak saate indiriliyor" mesajıyla karşılaşacak. Uygulamanın ana menüsünün en altında, Ayarlar'ın hemen üstünde yeni bir "Çevrim dışı Haritalar" sayfası eklenmiş durumda.

Google Maps'e büyük yenilik: Android telefonlardaki o özellik akıllı saatlere geldi - 1. Resim

Bu sayfa sayesinde kullanıcılar, bölgedeki haritaları otomatik olarak indirip telefonlarıyla senkronize edebiliyor. Haritaların ne kadar alan kapladığını görmek ve gereksiz olanları silmek de oldukça kolay.

Bu yeni özellik, haritaların "Wi-Fi ve şarjdayken otomatik olarak senkronize edilmesi" gibi kullanışlı bir özelliği de beraberinde getiriyor. Böylece, kullanıcılar güncel haritalara her zaman erişim sağlayabiliyorlar. Harita görünümünde, çevrim dışıyken zamanın yanında görünen kesik bulut simgesi, kullanıcının o anda internet bağlantısı olmadığını gösteriyor.

Kaynak: 9to5Google
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...