Tgrt Haber

Google, Meet toplantıları için 'güzellik' efekti sundu

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TechCrunch
21 Ekim 2023 11:03 - Güncelleme : 21 Ekim 2023 11:03
Google, Meet toplantıları için 'güzellik' efekti sundu

Google Meet, kullanıcıların video konferans görüşmeleri sırasında yüz güzelleştirme ve diş beyazlatma gibi işlemleri sanal olarak yapabileceği yeni özelliğini kullanıma sundu.

Google Meet, video konferans görüşmelerini daha iyi hale getirmek ve rakipleri Zoom ve Microsoft Teams ile rekabeti artırmak için yeni bir özellik ekledi. Artık kullanıcılar, video görüşmeleri sırasında portre düzenleme modunu kullanarak görünüşlerini iyileştirebilecekler.

Cilt pürüzsüzleştirme, gözaltı aydınlatma ve diş beyazlatma gibi güzellik efektleri yüze uygulanabilecek. Burada Google, kullanıcılara "Hafif" ve "Pürüzsüzleştirme" olmak üzere iki farklı portre modu sunuyor:

İlk seçenek aktif edildiğinde Meet, yüzünüzde çok da abartı olmadan kozmetik düzenleme yapacakken, ikinci opsiyonu tercih ettiğinizde daha belirgin olacak şekilde efekti uygulayacak. Her iki mod da varsayılan olarak kapalı olacak, kullanıcı dilediğinde açacak ve kendi tercihine göre ayarlayabilecek.

GOOGLE MEET KULLANICILARI İSTİYORDU

Google, bu özelliğin kullanıcılar tarafından yoğun bir şekilde talep edildiğini belirtti. Diğer video konferans platformları da güzellik efektleri, sanal makyaj ve cilt bulanıklığı gibi özellikleriyle dikkat çekerken, Google Meet bu konuda biraz geri kalmıştı.

Google, Meet toplantıları için 'güzellik' efekti sundu

Özellikle Microsoft'un popüler makyaj ürünleri markası Maybeline ile iş birliği yaparak 'Microsoft Teams' uygulamasında dijital makyaj renkleri sağlaması kullanıcılarını çok memnun etmişti. Ancak belirtmek gerekiyor ki, Google Meet hala sanal makyaj özelliğine sahip değil.

PORTRE MODU KİŞİSEL HESAPLARA YOK

Google Meet'in yeni portre düzenleme modu, kişisel Google hesaplarında kullanıma sunulmayacak. Yeni özelliğe erişim, Business Standard, Business Plus, Enterprise Essentials, Education Plus, Google One ve Google Workspace Individual gibi premium hesaplara sahip kullanıcılarla sınırlı.

Ayrıca şu an için yalnızca mobil cihazlarda kullanılabiliyor. Ancak Google, 2023 yılının sonunda bu özelliği web tarayıcıları üzerinde de sunmayı planlıyor.

Kaynak: TechCrunch
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...