Tgrt Haber

Google mezarlığı büyüyor: Popüler bir hizmetin daha fişi çekildi

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TechCrunch
30 Ağustos 2023 12:20 - Güncelleme : 30 Ağustos 2023 12:21
Google mezarlığı büyüyor: Popüler bir hizmetin daha fişi çekildi

YouTube Premium, Google One, Google Play Pass gibi birden fazla üyeliğin tek çatı altında toplandığı 'Google Pixel Pass' abonelik hizmetinin kapatıldığı duyuruldu.

Google​, uzun süredir devam ettirdiği Pixel Pass abonelik hizmetini sonlandırma kararı aldığını duyurdu. Bu hizmet, Pixel telefonunu aylık bir ücret karşılığında premium hizmetlerle birleştirerek kullanıcılara sunuyordu. Ancak şirket, bu kararın ardında yatan sebep hakkında bir açıklama yapmadı.

Şirketin destek sayfasında yer alan bilgiye göre, Pixel Pass aboneliği için artık yeni satış veya yenileme işlemleri yapılmayacak. Google, bu kararı "En iyi değeri donanım ürünlerimizle sunuyor ve kullanıcıların istedikleri hizmetleri satın alabilme esnekliğine sahip olmalarını sağlıyoruz. Müşteri geri bildirimlerine dayalı olarak teklifleri değerlendirmeye devam ediyoruz ve kullanıcılara en iyi Google deneyimini farklı yollarla sunmaya devam ediyoruz." şeklinde açıkladı.

Google, Pixel Pass hizmetini ilk kez 2021 yılında Pixel 6 lansmanıyla birlikte tanıtmıştı. Kullanıcılar, aylık bir ücret karşılığında Pixel 6 veya Pixel 6 Pro cihazlarına erişim sağlayarak aynı zamanda Google One'ın 200GB depolama alanına, premium oyun ve uygulamaların bulunduğu Google Play Pass'a ve reklamsız içerik sunan YouTube Premium'a da sahip olabiliyorlardı.

MEVCUT ABONELERE İNDİRİM YAPACAK

Mevcut Pixel Pass aboneleri, aboneliklerinin başlangıç tarihinden itibaren iki yıl boyunca hizmeti kullanmaya devam edebilecekler.

Bu sürenin sonunda, kullanıcılar Pixel cihazlarını güncelleyerek 100 dolarlık bir indirim kazanabilecekler. Ancak, Pixel Pass aboneliği süresi sona erdiğinde, Google'ın hizmet aboneliklerinin "otomatik olarak indirimli fiyatla" yenileneceği duyuruldu, fakat tam maliyet hakkında detay verilmedi.

Google, Pixel 7a veya Pixel Fold gibi cihazlarını Pixel Pass kapsamına almamıştı ve hizmeti ABD dışındaki bölgelere genişletmemişti. ABD'li teknoloji devi, geçtiğimiz yıllar boyunca Google Domains, Stadia, YouTube Originals, YouTube Go, Hangouts ve benzeri yüzlerce uygulama ve hizmetini kullanımdan kaldırdı.

Kaynak: TechCrunch

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...