Tgrt Haber

Google, ödeme hizmeti 'Google Pay'i kapatıyor: İşte kullanmak için son tarih

23 Şubat 2024 12:59 - Güncelleme : 26 Şubat 2024 13:04
Google, ödeme hizmeti 'Google Pay'i kapatıyor: İşte kullanmak için son tarih

Google Pay uygulamasının 4 Haziran 2024'ten itibaren kapatılacağı duyuruldu; kullanıcıların yerine Google Cüzdan'a geçmeleri gerekecek

Google, ABD​'de Google Pay uygulamasını kapatacağını duyurdu. Android​ akıllı telefonlarında Google Pay'i kullanmakta olanlar, Haziran 2024'ten itibaren bu uygulamaya artık erişemeyecekler. Bunun yerine Google Cüzdan'a geçmeleri gerekecek.

Google Pay 4 Haziran 2024'ten itibaren ABD'de çalışmayı durduracak. Kullanıcıların, Google Pay'e benzer işlevselliğe sahip Google Cüzdan uygulamasına geçmesi gerekiyor. Böylece, mağaza ödemeleri yapmak için Google Cüzdan'da "dokun ve öde" özelliğini kullanmaya edilebilecek.

Üstelik Google Cüzdan uygulaması, sanal kredi/banka kartlarını, sadakat/üyelik kartlarını, otobüs/uçak biletlerini, geçiş kartlarını ve daha fazlasını saklama olanağı da dahil olmak üzere ek özelliklere ev sahipliği yapıyor.

 

GOOGLE PAY KULLANICILARINA UYARI

Teknoloji devi firma, Google Pay kullanıcılarının bilmesi gereken üç değişiklikten bahsetti:

  • Kullanıcılar, 4 Haziran 2024'ten sonra Google Cüzdan uygulamasını kullanarak hesap bakiyelerini kontrol etmeye ve hesaplarına para aktarmaya devam edebilir.
  • Google Pay uygulaması, kullanıcıların yararlanabileceği teklifleri ve fırsatları listeler. Benzer bir işlevsellik Google Cüzdan'da mevcut değildir, bu nedenle Google Arama'nın Fırsatlar bölümü gibi alternatifler bulmalısınız.
  • Kullanıcılar, 4 Haziran 2024'ten itibaren Google Pay uygulamasının ABD sürümünü kullanarak diğer kullanıcılara ödeme gönderemeyecek, alamayacak veya diğer kullanıcılardan ödeme talep edemeyecek.

Google, ödeme hizmeti 'Google Pay'i kapatıyor: İşte kullanmak için son tarih - 1. Resim

Cüzdan ödeme kartlarını, ulaşım kartlarını, eyalet kimliklerini ve sürücü ehliyetlerini güvenli bir şekilde saklayan ana hizmet olup, Amerika Birleşik Devletleri'nde Pay uygulamasından beş kat daha fazla kullanıldığı biliniyor. Hesaplarında bakiye bulunan kullanıcıların parayı 4 Haziran'dan önce banka hesabına aktarmaları gerekiyor.

Uygulama Hindistan ve Singapur gibi diğer pazarlarda kullanılmaya devam edecek.

GOOGLE BİRÇOK SERVİSİNİ KAPATTI

Google şimdiye kadar, kullanıcıların hayatında yer edinmeyi başarmış farklı uygulama ve hizmetlerini kapattı. Bunlar arasında Podcasts, Domains, YouTube Stories, Stadia, Hangouts gibi popüler uygulamalar da bulunuyor.

"Killed by Google" isimli internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Google en az 290 tane uygulama ve hizmeti sonlandırdı.

Kaynak: GSMArena

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...