Tgrt Haber

Google Play Store’a iki faydalı özellik geliyor: Android kullanıcılarının işi kolaylaşacak

Editör: Okan Güleş / Kaynak: 9to5Google
02 Aralık 2022 12:50 - Güncelleme : 02 Aralık 2022 12:56
Google Play Store’a iki faydalı özellik geliyor: Android kullanıcılarının işi kolaylaşacak

Android uygulama mağazası Play Store, yakında iki yeni özelliğe kavuşacak. Google testlere başladı.

Android​ telefonların uygulama​ ve oyun​ mağazası PlayStore, düzenli olarak güncellenerek daha kullanıcı dostu hale geliyor. Aylık olarak güncellenen mağaza, şimdi yeni özellikler için test aşamasında.

9To5Google internet sitesi, Google Play Store’un en sonki beta APK dosyasından uygulamaya dair iki yeni özelliği gün yüzüne çıkardı. Buna göre uygulama mağazası, yakında kullanıcılara faydalı olacak yenilikler sunacak. İşte gelecek özellikler…

PLAY STORE’A IKI OZELLIK GELIYOR

Gelecek özelliklerden ilki indirmelerin izlenmesiyle ilgili. Aşağıdaki ekran görüntüsünden de anlaşıldığı üzere kullanıcılar herhangi bir oyun, uygulama ya da güncellemeyi indirdiğinde ekranın altında bulunan baloncuktan indirme​ durumunu takip edebilecek. Bu sayede uygulamanın yüklenip yüklenmediğini görmek için bildirimlere gitme zahmeti de ortadan kalkacak.

Google Play Store’a iki faydalı özellik geliyor: Android kullanıcılarının işi kolaylaşacak

Sızdırılan görüntüde baloncuğun sadece Play Store’da mı, yoksa telefonun herhangi bir sayfasında  mı olacağı bilinmiyor. Ancak Google’ın bunu tüm sayfada göstermesi kullanıcılar açısından da faydalı olacaktır.

OTOMATIK UYGULAMA ARSIVLEME

Play Store’a gelecek bir diğer yenilik ise iOS'tan ilhamalıyor. Bu, kullanılmayan uygulamaların otomatik olarak arşivlenmesi.

Yeni güncelleme ile sistem, örneğin bir oyundaki ilerleme gibi önemli verileri tutabilecek. Ancak uzun süredir kullanmadığınız bir uygulamanın geri kalanını silerken, cihazın depolamadan tasarruf etmesini sağlayacak.

Bir uygulama arşivlendikten sonra, Google Play Store’dan geri yüklenmesi mümkün olacak. Ancak bu kez ‘yükle’ yerine ‘geri yükle’ ibaresi yer alacak. Özellikle giriş seviyesi gibi düşük depolamalı telefonları bulunanlar, bu faydalı özellikten yararlanabilecek.

Kaynak: 9to5Google

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...