Tgrt Haber

Google Translate Türkçe dil sayısını artırdı! Kırım Tatarcası, Başkurtça, Tuvaca, Yakutça ve Çavuşça

Editör: Fatimatüzzehra Maslak / Kaynak: tgrthaber.com
01 Temmuz 2024 09:16 - Güncelleme : 01 Temmuz 2024 10:02
Google Translate Türkçe dil sayısını artırdı! Kırım Tatarcası, Başkurtça, Tuvaca, Yakutça ve Çavuşça

İlk olarak Arapça ve İngilizce arasında çeviri yaparak başlayan Google Translate, her yıl dil sayısını artırdı. 2024 yılında 110 dil daha ekledi. Bunlar arasında 5 tane Türkçe dil yer aldı.

Google çeviri​ sayfası olan Google Translate, 2006 yılında faaliyete başladı. İlk olarak Arapça​ ve İngilizce​ dilleri arasında çeviri yapan Google Translate, günümüzde 100 dilin karşılıklı çevirisini gerçekleştiriyordu. 

GOOGLE TRANSLATE ÇEVİR DİL SAYISINI ARTIRDI!

El yazısı, metin, fotoğraf ve sesli konuşmaları da çevirmeye başlayan Google Translate, 110 dili daha havuzuna ekledi. Çeviri dil sayısını artıran Google, en çokta Android kullanıcılar tarafından kullanıma daha müsaittir. Çevrimdışı yeteneğe sahip olan Google Translate, sık sık kullanılıyor.

Google Translate Türkçe dil sayısını artırdı! Kırım Tatarcası, Başkurtça, Tuvaca, Yakutça ve Çavuşça - 1. Resim

5 TÜRKÇE​ DİL DAHA EKLEDİ!

En iyi çeviri programı olarak kabul edilen Google Translate, Türk dillerinin Kıpçak grubunda yer alan yeni 5 Türkçe dilin çevirisini daha ekledi. Böylece Google de 13 Türkçe dil yer aldı.   Eklediği diller ise Kuzey Türkler tarafından kullanılan Kırım Tatarcası, Başkurtça, Tuvaca, Yakutça ve Çavuşça oldu. 

Google Türk dilleri arasında Azerbaycan Türkçesi, Kazakça, Kırgızca, Tatarca, Türkçe, Türkmence, Özbekçe ve Uygurca da yer alıyor. Google Translate rakip olarak OpenAI'ın geliştirdiği sohbet botu ChatGPT ve DeepL gibi yapay zeka tabanlı uygulamalar yer alıyor. 

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Melee Korkmaz29 Ağustos 2024 10:26

Ne ise yariyor

Sonraki Haber Yükleniyor...