Tgrt Haber

Google uzun zamandır beklenen özellikleri getirdi! 'Drive iPhone' güncellendi

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Phone Arena
02 Mart 2024 13:01 - Güncelleme : 02 Mart 2024 13:03
Google uzun zamandır beklenen özellikleri getirdi! 'Drive iPhone' güncellendi

Google Drive, son güncellemelerle arama deneyimini iyileştiriyor ve iOS uygulamasına sorgu filtreleri ekliyor. Ayrıca, videolar için HTTP üzerinden Dinamik Uyarlanabilir Akış (DASH) ile oynatma özelliği getirilerek video kalitesi artırılıyor.

Google Drive​ yalnızca bir hafta içinde birkaç yeni özellik ve iyileştirmeler kazandı. Oynatma ve arama​ geliştirmeleri, Google Drive'ın en son iki güncellemesinin bir parçası olarak karşımıza çıkıyor.

Uygulamaya eklenen en önemli değişiklikler arasında Google Drive'ın arama deneyimindeki iyileştirmeler üç temel husustan oluşuyor:

- Doğrudan arama çubuğunun altından erişilebilen ve "dosya türü", "sahipler" ve "son değiştirilme filtrelerini" içeren filtre​ kategorileri sunarak sorgu filtrelerine erişme şekli basitleştirildi.
- Siz sorgunuzu yazarken ilgili sorgu filtrelerini gösterir, kolayca bir filtre seçmenizi sağlar ve aramanın tamamını yazarken zamandan ve emekten tasarruf etmenizi sağlar.
- Arama sonuçları sayfasına ulaştıktan sonra aramanızı daha da hassaslaştırma seçeneği eklendi.

GOOGLE DRİVE İPHONE UYGULAMASINA SUNULDU

Bu yeni özellikler yalnızca iOS cihazlarına yayılıyor. Ancak Google, Android kullanıcılarına da sunulacağını söyledi. Ayrıca bu değişiklikler halihazırda Google Workspace müşterilerinin, Google Workspace Bireysel abonelerinin ve kişisel Google hesaplarına sahip kullanıcılarının erişimine açıktır.

Google uzun zamandır beklenen özellikleri getirdi! 'Drive iPhone' güncellendi - 1. Resim

Arama iyileştirmelerine ek olarak, Google Drive'a bazı yeni oynatma özellikleri de geliyor. Google, Drive'a yüklenen tüm videolar için HTTP üzerinden Dinamik Uyarlanabilir Akış (DASH) video kod dönüştürmeleri oluşturma ve oynatma özelliğini ekliyor.

VİDEO KALİTESİ İYİLEŞTİRİLECEK

Bu da, kullanıcıların yerel ağlarının kalitesine bağlı olarak daha yüksek veya daha düşük çözünürlüklü oynatma özelliği elde edeceği anlamına geliyor.

Bu güncellemenin ardından, Google Drive kullanıcıları, oynatın tıklatılmasından oynatmanın gerçekten başlatılmasına kadar geçen sürede iyileşme olduğunu ve normal oynatmada ve daha yüksek hızlarda oynatma sırasında yeniden ara belleğe almada azalma olduğunu fark edecekler.

Bu güncelleme de tüm Google Workspace müşterilerine, Google Workspace Bireysel abonelerine ve kişisel Google hesabına sahip kullanıcılara sunuluyor. Öte yandan oynatma iyileştirmelerinin şimdilik yalnızca Drive'a yüklenen yeni videolar için geçerli olduğunu ancak mevcut videoların yıl sonuna kadar güncelleneceğini belirtmekte fayda var.

Kaynak: Phone Arena
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...