Tgrt Haber

Google ve Porshe’den iş birliği: Otomobillere entegre olacak

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
31 Ekim 2023 10:57 - Güncelleme : 31 Ekim 2023 10:59
Google ve Porshe’den iş birliği: Otomobillere entegre olacak

Google ile lüks otomobil devi Porshe, iş birliği yaptı. Otomobillerde artık Google Maps ve Google Yardım uygulamaları entegre olarak gelecek.

Google​ ve Porshe, yeni bir iş birliği için el sıkıştı. Halihazırda pek çok arabada entegre olan Google Maps​, artık lüks otomobil markası Porshe’nin araçlarına da varsayılan olarak yüklü gelecek.

Geçen hafta şirket tarafından yapılan açıklamada, artık yeni üretilen Porsche​ modellerinde Google Maps ve Google Yardım'ın entegre bir şekilde bulunacağı ifade edildi.

PORSHE OTOMOBİLLERDE GOOGLE ENTEGRASYONU

Porsche, Ocak ayında Volkswagen'in Cariad birimi ile yazılım araştırma ve geliştirme işbirliğini sonlandırmasının ardından Google yazılımını otomobil kokpitine tamamen entegre edeceğini açıkladı.

Diğer otomobil üreticileri, General Motors, Renault, Nissan ve Ford gibi, araçlarında Google Haritalar, Google Asistan ve diğer uygulamalar gibi özellikleri sunan Google Otomotiv​ Hizmetleri (GAS) paketi aracılığıyla yerleşik Google teknolojisini kullanıyor. Son gelişmeyle birlikte bu furyaya artık Porshe’de katılmış oldu.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...