Tgrt Haber

Google'a dava: 'Sürücüyü çöken köprüye yönlendirdi, ölümüne sebep oldu'

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Guardian
21 Eylül 2023 12:16 - Güncelleme : 21 Eylül 2023 12:16
Google'a dava: 'Sürücüyü çöken köprüye yönlendirdi, ölümüne sebep oldu'

Google, navigasyon hizmeti sunduğu "Haritalar" uygulamasının ABD'de bir sürücüyü 9 yıl önce çökmüş bir köprüye yönlendirerek ölümüne yol açtığı iddiasıyla dava ile karşı karşıya.

ABD'nin Kuzey Karolina eyaletinde yaşayan Philip Paxson isimli bir adam, Google'ın navigasyon hizmeti sunan "Haritalar" uygulamasının yönlendirmesi sonucu köprüden düşüp hayatını kaybetti. Olayın ardından acılı aile, Google'ı ihmalkarlıkla suçlayarak mahkemenin yolunu tuttu.

AP News tarafından bildirilen olay, Philip Paxson'ın 30 Eylül 2022'de devrilen aracın içinde boğulmuş olarak bulunmasıyla gündeme geldi. Kazanın yaşandığı köprü dokuz yıl önce çökmüş olmasına rağmen, köprü üzerinde veya çöküş bölgesinde sürücüleri uyaracak bir bariyer ya da uyarı işareti bulunmuyordu.

KÖPRÜDE UYARI BARİYERİ BULUNMUYORDU

Paxson'ın kayınvalidesi olay sonrası Facebook'ta bir gönderi paylaşarak kazanın gerekli tedbirler alınsa tamamen önlenebilirolduğunu ve bu trajedinin ailesi için büyük bir kayıp olduğunu ifade etti. Aynı gönderide, köprünün ve yolun tehlikelerinin anlaşılmasını sağlayacak hiçbir uyarı bulunmadığına dikkat çekti.

Bir Google sözcüsü, olayın ardından yaptığı açıklamada, "Paxson ailesine en derin taziyelerimizi iletiyoruz. Haritalar'da doğru yönlendirme bilgileri sunma amacımızdır ve bunu gözden geçiriyoruz." ifadesini kullandı.

Ayrıca dava, Google'ın yanı sıra kazanın meydana geldiği arazi ve çevresindeki arazilerden sorumlu olan özel mülkiyet yönetim şirketlerini de hedef alıyor.

GOOGLE'A 'UYARILARA KAYITSIZ KALDI' SUÇLAMASI

Paxson ailesinin avukatları, Google'a köprünün durumunun defalarca kez bildirildiğini, hatta olay gerçekleşmeden iki yıl öncesine kadar, bir kullanıcının Haritalar uygulamasındaki "düzenleme öner" özelliğini kullanarak şirkete sorunu bildirdiğini, ancak Google'ın bu uyarılara kayıtsız kaldığını iddia ediyor.

Philip Paxson'un eşi, "Kızlarımız babalarının nasıl ve neden öldüğünü soruyor. Ben ise onların anlayabileceği kelimeleri bulamıyorum. Çünkü, GPS'ten ve köprüden sorumlu kişilerin bir insan hayatına karşı bu kadar saygısız davranmaya nasıl cesaret edebildiklerine anlam veremiyorum." dedi.

Kaynak: The Guardian
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...