Tgrt Haber

Google’dan Android cihazlar için kritik güncelleme, tüm kullanıcıları ilgilendiriyor

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Android Blog
05 Aralık 2023 12:26 - Güncelleme : 05 Aralık 2023 12:27
Google’dan Android cihazlar için kritik güncelleme, tüm kullanıcıları ilgilendiriyor

Android işletim sistemini aylık olarak güncelleyen Google, Aralık ayı yamasını kullanıma sundu. Android 11’den Android 14’e kadar güvenlik riski taşıyan sorun giderildi.

Google​, her Android​ telefonu için aylık güvenlik güncellemeleri sağlıyor. Markalar ise kendi düzenlemeleriyle birlikte bu güncellemeleri cihazlarına aylık olarak veya üç ayda bir sunuyor. 

Akıllı telefonların güvenlik ve gizliliğine odaklanan güvenlik yamaları, oldukça önem arz ediyor. Öyle ki saldırılara karşı önlem alınarak casus yazılımların sızmasının da önüne geçiliyor. Aralık ayına girerken Google, Android cihazları etkileyen kritik bir güvenlik sorununu çözdüğünü duyurdu. Yaşanan bu sorun; Android 11, 12, 12L,13 ve 14 sürümlerinin tamamını etkiliyor.

GOOGLE ARALIK GÜNCELLEMESİ GÜVENLİK SORUNUNU ORTADAN KALDIRIYOR

CVE-2023-40088 numaralı güvenlik açığı "kritik" olarak işaretlendi ve Android 11, 12'yi 12L, Sürüm 13 ve 14’ü etkiledi. 

Android sisteminin bileşenlerinde yer alan güvenlik açığı, kullanıcı etkileşimi olmadan ve ek izin gerektirmeden uzaktan kod yürütebilme potansiyeline sahip.

Google’dan Android cihazlar için kritik güncelleme, tüm kullanıcıları ilgilendiriyor

Güvenlik kaygıları nedeniyle açığın ayrıntılarını açıklamayan Google, saldırganın cihazlara uzaktan erişerek rastgele kod çalıştırabileceğini belirtti.

Bu ayki güncelleme, Android cihazlardaki güvenlik sorunu çözerken, CVE-2023-40077, CVE-2023-40076 ve CVE-2023-45866 olmak üzere 84 güvenlik açığını da kapatıyor. 

Güncelleme akıllı telefon üreticileri tarafından bu ay kademeler halinde yayınlanacak. Sizler de bu tür güvenlik açıklarından etkilenmemek için yeni yazılım güncellemelerini mutlaka yapmanızda fayda var. 

Kaynak: Android Blog

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...