Tgrt Haber

Google'dan Apple'ı sollayan hareket! 'Güncelleme' konusunda öne geçecek

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: 9toGoogle
25 Eylül 2023 12:21 - Güncelleme : 25 Eylül 2023 12:21
Google'dan Apple'ı sollayan hareket! 'Güncelleme' konusunda öne geçecek

Apple, iPhone akıllı telefonlarına en az 5 yıl boyunca güncelleme desteği sunuyor. Android üreticileri de son zamanlarda güncelleme konusunda daha bonkör davranmaya başladı. Google yeni Pixel 8 serisiyle 7 yıllık güncelleme politikasını benimseyecek.

Google​, iPhone 15​ rakibi olarak düşünülen Pixel 8​ serisi akıllı telefon ailesini Ekim ayının ilk haftasında vitrine çıkaracak. Google'ın 4 Ekim'de düzenleyeceği tanıtım lansmanında, yeni Pixel Watch akıllı saatini ve Android 14​'ün final sürümünü de açıklaması bekleniyor.

Pixel 8 ve Pixel 8 Pro olmak üzere iki modelden oluşacak yeni amiral gemisi akıllı telefonlar, 'güncelleme' tutkunlarını sevindiren bir haberle karşımıza çıkacak. Teknoloji haber sitesi 9to5Google'ın paylaşımına göre Google, her iki modele de 7 yıl boyunca Android güncellemesi vermeyi planlıyor.

Google şu anda 3 yıllık Android güncellemesi ve iki yıllık güvenlik yaması olmak üzere toplamda 5 yıllık güncelleme desteği sunuyor. Öte yandan Güney Koreli Samsung da Galaxy S21 serisinden başlayarak, Android güncellemelerini dört yıla çıkarmıştı.

'Güncelleme desteği' dendiğinde akla ilk gelen şirketlerden birisi olan Apple ise iPhone modellerine en az 5 yıl boyunca yeni iOS işletim sistemi sürümünü sunuyor. Google, bu süreyi 7 yıla çıkararak ABD'li rakibini adeta sollayan bir hamle yapmış olacak.

PİXEL 8 SERİSİ NELER SUNACAK?

İddialarda yer alan bilgilye göre Pixel 8 ve Pixel 8 Pro, Titan M2 güvenlik çipi ve Google Tensor M3 çipi ile donatıldı. Her iki telefon da Corning Gorilla Glass Victus koruma teknolojisine sahip olacak. Minimum 8 GB bellek ve 128 GB dahili depolama kapasitesini desteklemesi bekleniyor.

Ayrıca 27W'a kadar kablolu hızlı şarj ve 18W'a kadar kablosuz hızlı şarj özelliklerini de paketleyecek. Standart modelde 50 Megapiksel ana lensten oluşan çift arka kamera sistemi, Pro'da da aynı şekilde, 50 Megapiksel + 48 Megapiksel sensörlerden oluşan ikili arka kamera modülü yer alacak.

Kaynak: 9toGoogle
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...