Tgrt Haber

Google'dan bahar temizliği: Milyonlarca hesap siliniyor, işte son tarih

09 Kasım 2023 13:29 - Güncelleme : 09 Kasım 2023 13:39
Google'dan bahar temizliği: Milyonlarca hesap siliniyor, işte son tarih

Google, iki yıl veya daha uzun süredir kullanılmayan hesapları aralık ayından itibaren silecek. Şirket bu değişiklikten etkilenmemek için yapılması gerekenleri sıraladı.

Google​, iki yıl veya daha uzun süredir etkin olmayan Google hesaplarını silmeye başlayacağını mayıs ayında duyurdu. Kullanılmayan hesapların güvenlik açığı riski taşıması nedeniyle bu kararı aldığını belirten şirket, temizliğe aralık ayından itibaren başlayacağını açıkladı.

KULLANILMAYAN GOOGLE HESAPLARI İÇİN SON ÇAĞRI

Kaydetmek istediğiniz etkin olmayan bir hesabınız varsa, 30 günden az bir zamanınız bulunuyor. Teknoloji devi, oluşturulduktan sonra bir daha asla kullanılmayan hesaplardan başlayarak süreci aşamalar halinde yürütecek. Hesabınızı korumak için tek yapmanız gereken, onu aktif hale getirmek.

Şirketin açıklamasına göre, bunu oturum açarak ve Google'ın hizmetlerinden herhangi birini kullanarak yapabilirsiniz. Örneğin:

  • E-posta okuma veya gönderme
  • Google Drive'ı kullanma
  • YouTube videosu izleme
  • Fotoğraf paylaşma
  • Uygulama indirme
  • Google Arama’yı kullanma
  • Google ile oturum açma özelliğini kullanarak bir üçüncü taraf uygulamasında veya hizmetinde oturum açma

Listedeki işlemlerden herhangi birini yaptığınızda (tamamı zorunlu değil) Google hesabınız etkin olarak kabul ediliyor ve Google'ın 1 Aralık itibarıyla başlayacağı 'kullanılmayan hesap​ temizliğine' dahil edilmiyor.

KARAR, KİŞİSEL HESAPLAR İÇİN GEÇERLİ

Şirket, internet sitesindeki destek sayfasında, "2 yıl boyunca kullanılmayan Google Hesaplarının etkin olmadığı düşünülür ve bu hesaplardaki tüm içerik ve veriler silinebilir. Ancak öncesinde Google size hesabınızla ilgili işlem yapma fırsatı tanır." dedi. Kullanıcıları, silme işleminden önce e-posta bildirimleri göndererek uyaracağını belirtti.

Bu kararının sadece kişisel hesapları kapsayacağını da söyledi, "İş, okul veya başka bir kuruluş aracılığıyla sizin adınıza oluşturulmuş herhangi bir Google Hesabı için geçerli değildir." ifadesini kullandı.

Kaynak: Google

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...