Tgrt Haber

Google'dan Gmail kullanıcılarının hoşuna gitmeyecek karar

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TechCrunch
26 Eylül 2023 12:35 - Güncelleme : 26 Eylül 2023 12:35
Google'dan Gmail kullanıcılarının hoşuna gitmeyecek karar

Google, Gmail kullanıcılarının hoşuna gitmeyebilecek bir karar aldı. İnternet yavaş olan ve daha az depolama alanına sahip olan kullanıcılara hitap eden klasik Gmail sürümü kullanımdan kaldırılıyor.

Google​, kapattığı servislerine bir yenisini daha ekledi. Bireysel ve kurumsal kullanıcılar için elektronik posta gönderme hizmeti sunan Gmail​ uygulamasının 'HTML' versiyonunu kullanımdan kaldıracağını duyurdu.

'Gmail HTML' uygulaması, standart Gmail'e göre daha basit bir kullanıcı arayüzüne sahip. Daha az depolama alanı tüketiyor. Ve internet bağlantısı yavaş olan kullanıcılar tarafından tercih ediliyor. Ama görünümü eski olduğu için, Google'ın diğer modern uygulamalarıyla uyumsuz duruyordu.

'GMAİL HTML' 2024'TE KAPANIYOR

Teknoloji devi firma, 2024 yılından itibaren Gmail'in 'HTML' sürümünü desteklemeyi bırakacağını duyurdu. Bu tarihten itibaren varsayılan olarak standart görünüme geçiş yapılacak.

Google'dan Gmail kullanıcılarının hoşuna gitmeyecek karar

Yukarıdaki ekran görüntüsünde de görüleceği üzere, HTML ile Standart sürüm arasında büyük bir tasarım farkı bulunuyor. HTML'de gelen kutusu, çöp kutusu gibi bölümleri işareten eden 'ikonlara' yer verilmiyor. Yalnızca metin tabanlı bir kullanıcı arayüzü sunuluyor. Standart sürüm ise daha modern bir arayüze sahip.

'GMAİL GO' UYGULAMASI DEVREDE

Öte yandan interneti yavaş olan ve daha az depolama tüketimi isteyen kullanıcılar, 'Gmail Go' uygulamasını kullanabilecekler. Gmail Go, 1 GB altında bir RAM kapasitesine sahip olan düşük performanslı cihazlarla daha uyumlu çalışıyor. Sadece Android işletim sistemine sahip cihazlara yüklenebiliyor.

YouTube platformunun da, düşük performanslı cihazlar hitap eden 'YouTube Go' adlı özel bir versiyonu geliştirilmişti. Ancak Google, geçen sene bu uygulamayı kapattı. 'Gmail Go' uygulaması da YouTube Go ile aynı kaderi paylaşabilir. Şimdilik Google tarafından bu konuda resmi bir açıklama bulunmuyor.

Kaynak: TechCrunch

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...