Tgrt Haber

Google’dan iOS ve Android kullanıcıları için bomba yenilik: Artık makale okumak eskisinden çok daha kolay

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Google Blog
16 Ağustos 2023 15:12 - Güncelleme : 16 Ağustos 2023 15:13
Google’dan iOS ve Android kullanıcıları için bomba yenilik: Artık makale okumak eskisinden çok daha kolay

Yapay zekaya yönelik iddialı adımlar atan Google, bunu son olarak Chrome tarayıcısı için de devreye aldı. iOS ve Android kullanıcılarına makale özeti çıkaracakları yeni bir özellik geldi.

ChatGPT ile büyüyen yapay zeka​ kervanı, Google’ın yenilikleriyle sık sık adından söz ettiriyor. Bu alanda önemli gelişmelere imza atan Google​, internet tarayıcısı Chrome​ için de büyük bir yeniliği devreye aldı.

CHROME İÇİN MAKALE ÖZETİ GELDİ

The Verge’ün aktardığına göre, Google’ın iOS ve Android uygulamasında kullanıma sunulmaya başlanan özellik, önümüzdeki günlerde Chrome’un masaüstü sürümüne de getirilecek ve açılan internet sayfalarını saniyeler içerisinde özetlemeye imkan sunacak.

‘YENİ ÖZELLİĞİN NASIL ÇALIŞTIĞINI GÖRMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN’

Özetle Google Chrome, üretken AI teknolojisini kullanarak, makalelerin ana fikirlerini ve önemli noktalarını kullanıcıya sunacak. Böylece, okumak istediğiniz konular hakkında hızlı ve kolay bir şekilde bilgi edinebilirsiniz.

Halihazırda özelliğe kavuşan kişiler için şunları yapmak gerekiyor:

- Öncelikle, Google Chrome'u güncellemeniz gerekiyor. Son sürümü indirmek için buraya tıklayın.

- Ardından, özetlemek istediğiniz web sayfasını açın. Sayfanın sağ üst köşesindeki üç noktalı menüye tıklayın ve "Özetle" seçeneğini seçin.

- Birkaç saniye içinde, web sayfasının özeti ekranda belirecek. Özet, makalenin başlığı, yazarı, kaynağı ve ana noktalarını içeriyor. Ayrıca, özeti sesli olarak dinlemek için de bir seçenek var.

- Özetten memnun kalmazsanız, "Daha fazla ayrıntı göster" seçeneğine tıklayarak, makalenin tam metnine ulaşabilirsiniz. Ya da "Başka bir özet dene" seçeneğine tıklayarak, farklı bir özet alabilirsiniz.

Söz konusu yenilik yakında masaüstü Chrome için de gelecek.

Kaynak: Google Blog

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...