Tgrt Haber

Google’dan kullanıcılara son uyarı: Aktif olmayan hesaplar silinecek, önümüzdeki ay başlıyor

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Androidauthority
09 Kasım 2023 16:21 - Güncelleme : 09 Kasım 2023 16:25
Google’dan kullanıcılara son uyarı: Aktif olmayan hesaplar silinecek, önümüzdeki ay başlıyor

Google, aylar öncesi kullanıcılara yaptığı uyarı sözünü yerine getirmek üzere. Aktif olmayan hesaplar önümüzdeki ay itibariyle silinmeye başlayacak. Peki ne yapmak gerekiyor?

Google​, geçtiğimiz aylarda kullanıcılara uyarılarda bulundu. Yapılan duyuruda 2 yıl boyunca aktif olmayan hesapların silineceği açıklandı.

Teknoloji devi bu uyarıdan birkaç ay sonra sözünü tuttu. Kısa süre önce yapılan bir başka duyuruda Google, aktif olmayan hesapları önümüzdeki ay silmeye başlayacağını, kullanıcıları hazırlıklı olmaları gerektiği konusunda uyardı.

AKTİF OLMAYAN HESAPLAR SİLİNECEK

Google, hizmetleri arasında güvenliği arttırmak amacıyla bir süre önce hesap​ politikasında değişikliğe gittiğini duyurdu. Bu karara göre 2 yıl veya daha uzun süredir aktif olmayan hesapların silineceği ve verilerin de yok olacağı belirtildi. Hesap silme işlemi önümüzdeki aydan itibaren başlayacak.

Öte yandan ABD’li arama devi,  politika güncellemesini ilk olarak Mayıs ayında açıklamış ve silme işlemlerinin Aralık'ta başlayacağını belirtmişti. Söz konusu uygulanmasına 1 ay kalan Google, hesap sahiplerine birden çok e-postalar gönderiyor.

Google’a göre aktif olmayan profillerini korumak isteyen kullanıcıların uygulaması gereken bazı değişiklikler var. Kullanıcıların, son tarihten önce Google oturum açma bilgilerini kullanarak Gmail, Drive, YouTube, Arama gibi hizmetlere giriş yapması gerektiği aktarıldı.



Kaynak: Androidauthority
300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...