Tgrt Haber

Google’ın ChatGPT rakibi yapay zekası ‘Bard’ erken erişime açıldı

Editör: Okan Güleş / Kaynak: 9to5Google
21 Mart 2023 17:26 - Güncelleme : 21 Mart 2023 17:29
Google’ın ChatGPT rakibi yapay zekası ‘Bard’ erken erişime açıldı

Yapay zekanın giderek artan rekabetine Google, kendi geliştirdiği ‘Bard’ ile karşılık verdi. ChatGPT’ye direkt olarak rakip gösterilen araç, erken erişime kapılarını açtı.

Yapay zeka​ giderek popüler hale gelirken ChatGPTbu alanda şu anda ilk sırada. OpenAl tarafından geliştirilen, verdiği cevaplarla şaşkına çeviren sohbet robotuna kısa sürede rakip geldi.

Teknoloji devi Google​, geliştirdiği ‘Bard’ ile ChatGPT’ye rakip getirdi. Halihazırda Microsoft​ birçok platforma ChatGPT’yi entegre ederken, Google da tıpkı Microsoft gibi yapay zeka ‘Bard’ı sahip olduğu platformlara entegre ederek büyük bir atılım yapacak.

BARD​, ERKEN ERİŞİME AÇILDI

9to5Google’ın aktardığına göre Google bugünden itibaren Bard yapay zekasını erken erişime açtı.

ABD merkezli teknoloji devi, The Keyword’de paylaştığı bir blog gönderisinde Bard’a erişimin bugün itibariyle sınırlı bölgede açıldığını duyurdu.

Google’ın ChatGPT rakibi yapay zekası ‘Bard’ erken erişime açıldı

Söz konusu açıklamada yapay zeka Bard’ın kullanıma sunulduğu belirtilmiyor. Sadece bekleme listesine kayıt olmak ve erkenden erişebilmek için kısayol sunuyor.

Konuya ilişkin Google şu açıklamalara yer verdi:

‘’Bard'ı geliştirmeye ve kodlama, daha fazla dil ve çok modlu deneyimler gibi yetenekler eklemeye devam edeceğiz. Ve kesin olan bir şey var: İlerledikçe sizinle birlikte öğreneceğiz. Geri bildiriminizle, Bard daha da iyi olmaya devam edecek.

Bard'ı denemek için bard.google.com adresinden kaydolabilirsiniz. Bugün ABD ve Birleşik Krallık'ta hizmeti sunmaya başlıyoruz ve zaman içinde daha fazla ülke ve dile genişleteceğiz.’’ 

Erken erişim döneminde bekleme listesinden geçenler, Bard'a cevap oluşturmak için istem verip, Bard'ın ChatGPT benzeri araştırma büyük dil modelini (LLM) kullanabilecekler. Öte yandan bu soruları cevaplamayı, fikir ve taslak oluşturmayı, karmaşık konuları basitleştirmeyi ve daha fazlasını kullanabilme imkanına da sahip olacaklar.

Yeni olsa gerek ki Google, yapay zeka Bard’ın her zaman doğru işler yapacağını garanti etmiyor. Öyle ki şirket Bard ile ilgili bir şeylerin ters gidebildiğini ve daha önce de bazı eksiklikleri olduğunu açıkça kabul etmişti. 

Kaynak: 9to5Google
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...