Tgrt Haber

Google’ın tahtı sallantıda: Yapay zeka ChatGPT artık internette arama yapabilecek

Editör: Okan Güleş / Kaynak: The Verge
24 May 2023 11:34 - Güncelleme : 24 May 2023 11:37
Google’ın tahtı sallantıda: Yapay zeka ChatGPT artık internette arama yapabilecek

Yapay zeka sohbet robotu ChatGPT, Bing tarayıcısına entegre edildikten sonra kısa sürede popülerlik yakaladı. Şimdi ise şirketin bir sonraki adımı ortaya çıktı ve bu arama devi Google için de tehlike çanlarını çaldı.

OpenAI’in geliştirdiği ChatGPT​, piyasaya çıkmasının ardından büyük yankı uyandırdı. Yapay zekada devrim niteliğinde bu teknoloji hayatımızın pek çok alanına girmeye başladı. Bunlardan biri de internet alemi…

ChatGPT’nin Bing​ tarayıcısına entegrasyonunun ardından, Google Bard’ı geliştirmiş, Opera ise ChatGPTY’yi platformuna entegre eden şirketlerden biri olmuştu. Fakat son gelişme arama motoru Google’ın pabucunu dama atabilir.

CHATGPT, ARAMA MOTORU OLACAK

Microsoft​, Bing’i ChatGPT’nin tarayıcısı haline getirmiş olsa da bu, bugün yapılan tek büyük duyuru değildi. Şirket, OpenAI’ın ChatGPT için kullandığı açık plug-in standardını kullanacağını paylaştı.

Söz konusu karar Microsoft’un, ChatGPT’nin sadece Bing değil, şirketin Copilot platformuyla birlikte de kullanılabileceği anlamına geliyor. Bu da şu anlık Office 365’te kullanılabilen Copilot ile yapılan görevlerin ChatGPT aracılığıyla da yerine getirilebileceğini gösteriyor.

Buna göre ChatGPt, artık Plus kullanıcıları için Bing'den arama yapacak. Bing arama özelliğinin yakın zamanda tüm ChatGPT kullanıcıları için yayınlanması bekleniyor.

Google’ın tahtı ChatGPT ile bir kez daha sallanırken, teknoloji devinin buna karşılık hamlesi ne olacak, herkes tarafından merak ediliyor.

Kaynak: The Verge
Derleme: Okan Güleş/tgrthaber.com.tr

Kaynak: The Verge

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...