Tgrt Haber

Akıllı telefonlar için bomba özellik yolda: Horlama ve öksürüğünüzü takip edebileceksiniz!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: 9to5Google
05 Eylül 2022 11:35 - Güncelleme : 05 Eylül 2022 11:42
Akıllı telefonlar için bomba özellik yolda: Horlama ve öksürüğünüzü takip edebileceksiniz!

Geliştirilen yazılımlarla teknolojiyi ileri seviyeye taşıyan Google, geceleri siz uyurken öksürük ve horlamalarınızı kaydedecek bir özelliği sunmaya hazırlanıyor.

Teknoloji devi Google​, mobil dünyada sınırları aşmak için tüm çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle Android​ işletim sistemiyle milyarlarca telefona son teknolojileri sunan şirket, yakında çok ses getirecek bir özelliği daha kullanıcılarla buluşturacak.

Birkaç ay önce Google'ın, Digital Sağlık uygulamasında öksürük ve horlama takip özelliği üzerine çalıştığı ortaya çıkmıştı. 9to5Google isimli kaynak bu sızıntıya beta kodlarındann ulaşırken, şimdi özelliğin biraz daha detaylı haline de gün yüzüne çıkardı. 

ÖKSÜRÜK VE HORLAMA TAKİP ÖZELLİĞİ GELİYOR

Google'ın yeni projesi hakkında önemli bilgileri öne çıkaran kaynak, kısa süre önce bu özellikle ilgili daha fazla bilgiyi paylaştığı ekran resmiyle gösterdi. 

Akıllı telefonlar için bomba özellik yolda: Horlama ve öksürüğünüzü takip edebileceksiniz!

'Digital Welbeing' uygulamasının beta kodlarına göre öksürük ve horlama takip uygulaması, yukarıdaki ekran görüntüsünde olduğu gibi çalışacak. Telefon ayarlarındaki 'Dijital Sağlık' işlevi mevcut versiyonunda tüketim izlemeleri, uyku vakti modu gibi yararlı bilgileri kullanıcıya aktarırken, artık resimde gördüğünüz gibi buna öksürük ve uyku takibi işlevi de gelecek.

Öksürük ve horlamayı takip edecek bu özellik, uygulamanın içerisinde ''Uyku Modu''fonksiyonunun içerisinde yer alacak. Manuel olarak etkinleştirilecek özellik, mikrofon yetkilendirmesine izin verip belirlediğiniz zamanda öksürük ve horlama takibinizi gerçekleştirebilecek. Bu sayede gece uyku sırasında yaşadığınız durumu da telefonlarınızda görebileceksiniz. 

 

Kaynak: 9to5Google
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...