Tgrt Haber

GPT-5 ve ChatGPT arama motoru tanıtılacak iddiası: OpenAI, yapay zeka etkinliğini duyurdu

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Tgrthaber.com
11 May 2024 09:09 - Güncelleme : 11 May 2024 09:10
GPT-5 ve ChatGPT arama motoru tanıtılacak iddiası: OpenAI, yapay zeka etkinliğini duyurdu

OpenAI'nın CEO'su Sam Altman, 13 Mayıs'ta gerçekleştirecekleri yapay zeka etkinliğini duyurdu. GPT-5 ve ChatGPT arama motoru mu geliyor?

ChatGPT​ destekli bir yapay zeka arama motorunun geleceği konuşulmaya devam ederken OpenAI​ sürpriz bir etkinlik duyurdu. CEO Sam Altman​, bu etkinlikte tanıtılacak ürünler hakkında bir "spoiler" bilgi verdi.

GPT-5​ TANITILACAK MI?

OpenAI​ CEO'su Sam Altman​'a göre, 13 Mayıs Pazartesi günü Türkiye saatiyle 20.00'da canlı yayınlanacak etkinlikte GPT-5​ ya da arama motoru​ gösterilmeyecek. Yani her iki iddia da şu an için boşa çıkmış görünüyor.

Peki OpenAI​ neden böyle bir etkinlik düzenliyor? Şirketten gelen açıklamada, "Bazı ChatGPT​ demoları ve GPT-4 ile ilgili güncellemeler gösterilecek" bilgisi verildi.

"YENİ ŞEYLER ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ"

Altman, X hesabından yaptığı yazılı açıklamada, "GPT-5 değil. Arama motoru​ da değil. Ama insanların seveceğini düşündüğümüz bazı yeni şeyler üzerinde çalışıyoruz! Bunlar bana sihir gibi geliyor" ifadesini kullandı.

CHATGPTARAMA MOTORU​ NE ALEMDE?

Geçtiğimiz günlerde Reuters, ismini vermek istemeyen iki kaynağın kendisine ChatGPT​ arama motorunun 13 Mayıs Pazartesi günü tanıtılacağını söylediğini yazmıştı. Ondan önce de Google rakibinin internet sitesi için SSL sertifikasının alındığı ortaya çıkmıştı.

Her ne kadar Sam Altman​, pazartesi günü bir arama motoru​ tanıtmayacaklarını söylemiş olsa da böyle bir projeleri olduğunu da inkar etmiş değil.

Bu arada OpenAI​'nın etkinliğinden sonra da Google, Gemini ve Gemma gibi yapay zeka modelleri hakkında haberler vereceği, aynı zamanda Android 15'i resmi olarak tanıtacağı bir etkinlik düzenleyecek. Google I/O 2024, 14 Mayıs Salı günü gerçekleştirilecek.

Kaynak: Tgrthaber.com
Sonraki Haber Yükleniyor...