Tgrt Haber

GTA 6 hakkında çarpıcı iddia: En pahalısı olacak

21 Temmuz 2023 11:45 - Güncelleme : 21 Temmuz 2023 11:46
GTA 6 hakkında çarpıcı iddia: En pahalısı olacak

Son yılların en çok beklenen oyunlarından biri olan GTA 6 ile ilgili bomba bir iddia ortaya atıldı. Oyuna Rockstar tarafından 2 milyar dolar para harcandığı belirtildi.

GTA 6​, son yılların tartışmasız en çok beklenen oyunu haline geldi. 2014 yılından beri geliştirildiği bilinen GTA 6 hakkında bugüne kadar yaşanan en önemli gelişme, oynanış videosunun sızdırılması olmuştu.

GTA 6 ile ilgili, beklentileri fazlasıyla artıran bir gelişme daha yaşandı. "Rino" isimli bir Twitter kullanıcısı, Rockstar'ın yeni oyuna 2014'ten bu yana ne kadar para döktüğünü açıkladı. İddiaya göre, GTA 6 için Rockstar Games​ tarafından tam 2 milyar dolar harcama yapılmış durumda.

Bu iddianın kaynağı ise, oyuna ait 90 klibi geçtiğimiz yıl sızdıran hacker olarak gösteriliyor.

EN PAHALI EĞLENCE ÜRÜNÜ OLACAK

İddia henüz Rockstar tarafından doğrulanmış değil. Öte yandan, GTA 6'nın bütçesiyle ilgili ilk sızıntı​ bu da değil. Daha önce paylaşılan sızıntılarda, Rockstar Games tarafından oyuna 1 milyar dolardan fazla para harcandığı söyleniyordu.

Bu yeni iddia doğru çıkarsa, GTA 6 şimdiye kadar yapılmış en pahalı eğlence ürünü olarak tarihe geçecek.

https://twitter.com/RinoTheBouncer/status/1681200581803745280

Gelmiş geçmiş en yüksek maliyetli oyunlar arasında; toplam maliyeti 550 milyon dolar olan Red Dead Redemption 2, toplam bütçesi 135 milyon dolar olan Shadow of the Tomb Raider ve Cyberpunk 2077 (121 milyon geliştirme + 209 milyon pazarlama) gibi isimler bulunuyor.

Öte yandan, 2013'te piyasaya sürülen GTA 5'in geliştirme ve pazarlama dahil toplam maliyeti 265 milyon dolardan fazlaydı. İlk günde yaklaşık 800 milyon satarak, 24 saat içinde en çok satan video oyunu ünvanı kazanmıştı. Activision yapımı Destiny de 500 milyon dolar bütçesiyle en pahalı oyunlar arasında yer alıyor.

Rockstar Games, GTA 6'nın oynanış videoları internette sızdırılıncaya kadar oyunla ilgili bir açıklama yapmamıştı. Şirket bu olaydan sonra, "Bir sonraki Grand Theft Auto oyunu üzerindeki çalışmalarımız planlandığı gibi devam edecek ve siz oyuncularımıza beklentilerinizi gerçekten aşan bir deneyim sunmaya her zamanki gibi bağlıyız" açıklamasında bulundu.

Kaynak: Gameblog

Derleme: Ömer Faruk Doğan - TGRT Haber

Kaynak: Gameblog
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...