Tgrt Haber

GTA 6 PC sürümü için hayaller başka bahara kaldı: Eski RockStar çalışanı gecikme sebebini açıkladı

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
12 Aralık 2023 14:20 - Güncelleme : 12 Aralık 2023 14:23
GTA 6 PC sürümü için hayaller başka bahara kaldı: Eski RockStar çalışanı gecikme sebebini açıkladı

İlk fragmanı yayınlanan ve konsollar için 2025’te çıkış yapacak GTA 6’nın, PC sürümünün neden geciktiği eski RockStar Games çalışanı tarafından açıklandı.

Oyunseverlerin merakla beklediği GTA 6​, ilk fragmanıyla 5 Aralık tarihinde karşımıza çıktı. Heyecan verici sahnelere ev sahipliği yapan oyun, yeni karakterleriyle de dikkatleri üzerine çekti.

Sadece ilk fragmanında 100 milyon izlenmeyi geçen GTA 6, piyasaya çıkması durumunda oyun dünyasını kasıp kavuracak. Rockstar’ın açıklamasına göre oyun ilk olarak PlayStation 5​ ve Xbox Series X/S​ konsollarına gelecek; PC sürümü için ise bir gecikme söz konusu.

GTA 6 PC SÜRÜMÜNÜN GECİKME SEBEBİ BELLİ OLDU

Rockstar Games​ ile GTA 5 ve RDR2 gibi projelerde çalışan Mike York'un aktardığına göre, GTA 6'nın PC portunun biraz zaman alacak olmasının iki ana nedeni var: Neyin sattığına odaklanmak ve oyunların PC versiyonları için harcanan büyük miktarda titiz, sıkı çalışma. 

GTA 5, PC için çıktığında optimizasyon olarak (hafızam beni yanıltmıyorsa) büyük sıkıntılar yaşatmamıştı. Ancak bunun olması için ise PC oyuncuları, 2013’de konsollara gelen oyunu 2015 yılına kadar beklemek zorunda kalmıştı.

Öte yandan Mike York'a göre, PC portunun gecikme nedeninin büyük bir kısmı finansal nedenlerden kaynaklanıyor.

Rockstar, GTA 6’nın Xbox ve Playstation’da ciddi miktarda satacağını biliyor ve bu alana yoğunlaşıyor. 

Bu nedenle optimizasyonlar da konsollar için yapılıyor. Mike York, GTA 5 döneminde oyunun PC versiyonunun en başından beri var olduğunu ancak tam olarak “cilalanmış” olmadığının altını çiziyor. 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...