Tgrt Haber

GTA 6'nın inanılmaz detayları, Rockstar'a oyun sektöründe devrim yaptıracak

Editör: Okan Güleş / Kaynak: ixbt.games
24 Ekim 2023 11:32 - Güncelleme : 24 Ekim 2023 11:41
GTA 6'nın inanılmaz detayları, Rockstar'a oyun sektöründe devrim yaptıracak

Merakla beklenen GTA 6 için yeni detaylar ortaya çıktı. Yüksek grafikleriyle dikkat çekecek oyun, beklentilerin çok üzerine çıkacak. Gelişmiş oyun motoruyla yeni bir sayfa açılacak!

Rockstar, GTA ile tarih yazmzaya hazırlanıyor. Yıllardır beklenen oyun, rakiplerinin büyük işlere adım  attığı bu dönemde adını dünyaya duyuracak. Gelişimi 2022'de onaylanan yeni GTA 6​ için önemli detaylar ortaya çıktı.

Söylentilere göre bir sonraki GTA, Rockstar Advanced Game Engine'in (RAGE) geliştirilmiş bir versiyonu üzerinde geliştiriliyor. Bu, oyunun gerçekçilik ve detay anlamında çok iyi bir seviyede olacağını gösteriyor. Öyle ki Rockstar bunun için sadece 20 mühendis çalıştırıyor.

GTA 6, RAGE SİSTEMİ ÜZERİNDE GELİŞTİRİLİYOR

Rockstar Mag web sitesinden gazetecilerin aktardığına göre GTA 6'nın grafik farkı, n GTA 5​ ile RDR 2 arasındaki farktan çok daha fazla olacak. Söylentilere göre ekip özellikle bu alana yoğunluk gösteriyor.

-Oyunun fiziği (gerçek zamanlı su fiziği simülasyonu, daha iyi araç deformasyonu, vb.)
-Daha gerçekçi zaman yönetimi (sabah, gündüz, akşam ve gece)
-Render kalitesi (dokular, ışıklandırma, hacimsel bulutlar, vb.)
-Yapay zeka (NPC'lerle etkileşim, polis tepkisi, vb.).

Öte yandan Rockstar GTA 6 için muhtemelen "gerçek zamanlı olarak fiziksel olarak modellenmiş su elde etmek için devrim niteliğinde bir sistem" geliştiriyor. Bu, şimdiye kadar benzer teknolojiler filmlerde veya 3D uygulamalarda kullanılmıştı.Bununla birlikte arabaların animasyonlarında da gözle görülür bir gerçeklik olacak. Hatta çarpışmalardan yol tutuşuna kadar neredeyse pek çok detayı gerçeğinden ayırmak zor olacak. 

Son olarak GTA 6, "seride fiziksel olarak modellenmiş ışıklandırmaya sahip ilk oyun" olacak. Red Dead Redemption 2​ zaten benzer bir teknoloji kullanıyordu, ancak uzmanlar "aydınlatmaya dayalı daha gerçekçi doku oluşturma, hem gündüz hem de gece daha sürükleyici bir deneyim sunarak" bunu biraz daha ileriye taşıyor.

Kaynak: ixbt.games

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...