Tgrt Haber

GTA'nın patronu Microsoft - Activision anlaşmasını yorumladı: "Sektör için iyi"

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Windows Central
18 May 2023 14:48 - Güncelleme : 18 May 2023 14:48
GTA'nın patronu Microsoft - Activision anlaşmasını yorumladı: "Sektör için iyi"

Rockstar Games'in sahibi Take-Two Interactive CEO'su Strauss Zelnick, Microsoft'un Activision-Blizzard'ı satın alımını yorumladı. Zelnick iki şirketin birleşimini oyun endüstrisi için olumlu bir gelişme olarak değerlendirirken, Xbox Game Pass gibi bulut oyun hizmetlerini de yorumladı.

Grand Thef Auto (GTA) ve Red Dead Redemption'ın geliştiricisi Rockstar Games​'in sahibi olan Take-Two Interactive üç aylık kazanç raporunu açıklarken yatırımcılarla yaptığı görüşmede oyun dünyasının en büyük anlaşmalarından olan, Microsoft​'un Activision​'u satın alımını yorumladı.

Avrupa Birliği geçtiğimiz günlerde Microsoft'un Activision-Blizzard'ı satın alımına onay verdi. İngiltere'nin düzenleyici kurumu ise Microsoft'un rekabeti kötüye kullanabileceği ihtimaline yönelik endişeler nedeniyle veto etmişti. Take-Two CEO'su Strauss Zelnick'e göre ise iki şirketin birleşimi olumlu bir gelişme.

"SEKTÖR İÇİN İYİ"

Strauss Zelnick, Take-Two olarak zaten anlaşmayı desteklediklerini vurgulayarak "(Xbox) için iyi olan her şey, sektörümüz için de iyidir" dedi. Bilindiği üzere Microsoft'un Call of Duty geliştiricisiyle birleşiminin olumlu-olumsuz etkilerini araştıran devletlerin en büyük endişesi Activision oyunlarının Game Pass'e gelme ihtimaliydi.

Zelnick bu konuya da değindi. Xbox Cloud Gaming ve benzeri bulut oyun hizmetlerinin bağımsız bir iş modeli olarak değil, oyunlar için bir dağıtım mekanizması olarak değerlendirilmesi gerektiğini savunarak şöyle dedi:

"Bence bir dağıtım teknolojisini bir iş modeliyle asla karıştırmamak önemlidir. Yapımlarımızı yayınlamanın pazarı büyük ölçüde genişleteceğine inanmayı çok isterim."

Take-Two Interactive​, Microsoft - Activision anlaşmasıyla birlikte oyun konsolu pazarının daha fazla büyüyeceğini ve Xbox ile PlayStation arasındaki rekabetin kızışacağını düşünüyor.

XBOX CEO'SU REKABET KONUSUNDA UMUTSUZ

İki hafta önce Xbox CEO'su Phil Spencer, oyun konsolu pazarında Xbox'un PlayStation ve Nintendo'dan sonra geldiğini söylemişti. "Sony'yi geçme peşinde değiliz" diyen Spencer, yakın zamanda piyasaya çıkacak olan Starfield gelmiş geçmiş en iyi oyun olsa bile yine de PlayStation'u sollayamayacaklarını söylemişti.

Kaynak: Windows Central

Derleme: Ömer Faruk Doğan

Kaynak: Windows Central

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Tekin Demir 1 Eylül 2024 14:39

Tekin

Sonraki Haber Yükleniyor...