Tgrt Haber

Günden güne eriyen Threads için yeni plan... Direkten dönebilecek mi?

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge
21 Ağustos 2023 13:44 - Güncelleme : 21 Ağustos 2023 13:45
Günden güne eriyen Threads için yeni plan... Direkten dönebilecek mi?

Meta'nın çiçeği burnunda sosyal medya uygulaması Threads, hızla düşen kullanıcı sayısını toparlamak için harekete geçti. Instagram Başkanı Adam Mosseri platforma gelecek yeni özelliği duyurdu.

Metin tabanlı sosyal medya​ uygulaması Threads​, yayınlanmasının üzerinden 1 hafta geçtikten sonra 100 milyon kullanıcı sayısına ulaşmıştı. Fakat platformun bu yükselişi çok uzun sürmedi.

Ağustos ayında kullanıcı sayısı 10 milyona düşen Threads'i canlandırma çalışmaları sürüyor. Dutluk olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan sosyal medya platformu çok yakında 'mobil uygulama' zorunluluğunu ortadan kaldıracak. Kullanıcılar bu sayede siteyi doğrudan web tarayıcı üzerinden kullanabilecek.

THREADS WEB SÜRÜMÜ YOLDA

Gelişmeyi Instagram​ Başkanı Adam Mosseri​ resmi hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. Bir takipçisinin "Threads uygulaması katlanabilir akıllı telefonlar için desteklenecek mi?" sorusu üzerine, Mosseri'den şu yanıt geldi:

"Masaüstü web, katlanabilir cihaz desteğinden çok önce gerçekleşecektir. Web'e yakınız ve katlanabilirler üzerinde şu an çalışmıyoruz."

Threads, web üzerinden kullanıcı profillerini ve paylaşımları görüntülemeye izin verse de, uygulaması sadece mobil cihazlardan kullanılabiliyor. Web sürümü desteğinin gelmesiyle birlikte kullanıcılar, threads.net sitesi üzerinden hesaplarına giriş yapabilecek ve bilgisayardan içerik paylaşabilecekler.

Meta​'nın bu hamlesi ile, Threads'in çok daha geniş bir kitleye açılarak kullanıcı sayısını yeniden yükselişe geçirmesi bekleniyor. Similarweb tarafından paylaşılan rapora göre, platformun kullanıcı sayısı Ağustos ayının ilk haftasında 10,3 milyona gerilerken, geçirilen ortalama süre ise günlük 3 dakikaya düştü.

Web sürümüne ek olarak Threads'in arama işlevinin de geliştirileceği bildirildi. Şu anda yalnızca kullanıcı hesaplarını kapsayan arama özelliği, güncellemenin ardından gönderileri ve daha fazla içeriği de kapsar hale gelecek.

INSTAGRAM'IN YOLUNDAN GİDİYOR

2010 yılında kurulan Instagram da web sürümünü yıllar sonra hayata geçirmişti. Hatta ilk etapta internet sitesinden paylaşım yapılmasına izin vermiyordu fakat 2021 yılında yapılan güncelleme ile bu eksiklik de giderildi. Şu anda Instagram'ın mobil uygulamasındaki birçok özellik bilgisayar sürümünde de mevcut.

Kaynak: The Verge

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...