Tgrt Haber

Güney Kore'de ilk kez bir orkestra, robot tarafından yönetilecek

08 Haziran 2023 12:40 - Güncelleme : 08 Haziran 2023 12:41
Güney Kore'de ilk kez bir orkestra, robot tarafından yönetilecek

Robotlar artık hayatımızın her alanına girmiş durumda. Öyle ki gelinen son nokta müzik dünyasında da robotların yer alacağını orataya koyuyor. Zira Güney Kore'de bir orkestra, ilk kez robot tarafından yönetilecek.

Yapay zeka​ ve robotları son dönemde sık sık duymaya başladık. İnsan dilini kullanan bu teknolojiler, artık hayatımızın her yerinde varlığını hissettirmeye başladı.

Her iki teknolojinin adını pek çok kez duyduk. Örneğin yapay zeka sınavlara girebiliyor, zorlu soruları cevaplayıp herkesi şaşırtabiliyor. Bunun dışında robotlar da yine gelişimini sürdürüyor. Hatta öyle bir noktaya geldi ki Güney Kore​'de bir orkestra grubuna şeflik yapacak. İşte bu da teknolojinin gelişimiyle ilgili endişeleri bir kez daha gözler önüne serdi.

EVER-6 ROBOTU ORKESTRA YÖNETECEK

Yonhap'ın aktardığına göre, Kore Ulusal Orkestrası, 30 Haziran'da Seul'de vereceği konserde Kore Endüstriyel Teknoloji Enstitüsünün (KITECH) geliştirdiği bir robotun orkestra şefi olacağını açıkladı. "Absence" konserini yönetmesi planlanan "EveR 6" adlı android robotun görünümü insan bedenini andırıyor. Robot​ aynı zamanda boynunu ve kolunu esnek biçimde kullanabiliyor.

Bunun yanı sıra batonun yönü ve hareket hızını kayıt altına alan "hareket yakalama" teknolojisi sayesinde robotun baton hızını doğru şekilde algılaması kolaylaşıyor. Ayrıca robot ve orkestra şefi Choi Soo-yeol konserde ayrı ayrı performans sergileyecek, sonrasında ise iki şef birlikte konser yönetecek.

Choi, robotlar için en büyük zorluğun etkileşim ve iletişim olduğunu söyleyerek, gösteride insanın müzik konusunda robotik teknolojilerden daha öne çıktığını göstermek istediğini söyledi.

Son olarak Ever-6 isimli robotun konserdeki performansı da merak konusu. Nitekim Güney Kore'de ilk kez sahne alacak ve tüm gözler üzerinde olacak.

Kaynak: AA
Derleme: tgrthaber.com.tr

 

 

 

 

 

Kaynak: AA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...