Tgrt Haber

Hangi ülkelerin Meta'dan veri talep ettiği belli oldu: Yüz binlerin üzerinde!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Atlas VPN
22 Haziran 2023 14:55 - Güncelleme : 22 Haziran 2023 15:03
Hangi ülkelerin Meta'dan veri talep ettiği belli oldu: Yüz binlerin üzerinde!

Meta'nın hükümetlerden aldığı talep sayısı belli oldu. 2013 yılındaki rapora kıyasla %971'şik bir artış var ve bu giderek artmaya devam ediyor.

Facebook, WhatsApp ve Instagram'ın çatı şirketi Meta​'nın, hükümetlerin talebine karşılık verdiği toplam veri sayıları belli oldu. Atlas VPN tarafından yürütülen araştırmanın raporuna göre, Meta'ya yönetlik kullanıcı verisi isteme taleplerinde artış eğilimi olduğu gözlemlendi.

Buna göre Meta, 2022 yılında dünya çapında hükümetlerden 800.000'den fazla kullanıcı verisi talebi aldığını açıkladı. Bu, 2021 yılında alınan 600.000'den fazla talebe göre %33'lük bir artış olduğunu ortaya koyuyor.

800.000 ÜZERİNDE TALEP!

Meta'nın şeffaflık raporuna göre, en çok talep ABD, Hindistan, Almanya, Fransa ve Brezilya'dan geldi. Taleplerin %80'inden fazlası, kullanıcıların kişisel bilgilerini veya hesap etkinliklerini içeriyordu.

Teknoloji devi, taleplerin çoğunu yasal olarak değerlendirdiğini ve uygun olduğunda veri sağladığını belirtti. Ancak şirket, bazı taleplerin insan haklarını ihlal ettiğini veya ifade özgürlüğünü kısıtladığını da sözlerine ekledi.

Öte yandan Meta'nın veri politikası müdürü Chris Sonderby, blog yazısında şunları yazdı: \"Hükümetlerden gelen veri taleplerinin sayısı ve kapsamı arttıkça, kullanıcılarımızın gizliliğini ve güvenliğini korumak için çalışmaya devam ediyoruz. Hükümetlerden gelen taleplere karşı koymak veya bunları sınırlamak için yasal yollara başvuruyoruz.\"

Hangi ülkelerin Meta'dan veri talep ettiği belli oldu: Yüz binlerin üzerinde!

Facebook'un çatı şirketi ayrıca 2022 yılında 1.4 milyar sahte hesabı sildiğini ve bunların %99'unu kullanıcılar tarafından bildirilmeden önce tespit ettiğini de açıkladı. Şirket, sahte hesapların çoğunun spam amaçlı olduğunu veya kullanıcı verilerini çalmaya çalıştığını söyledi.

Meta'nın sahte hesaplarla mücadele etmesinin nedenlerinden biri de, geçtiğimiz yıl ortaya çıkan bir dava. Meta, İsrail merkezli bir gözetim şirketi olan Voyager Labs'a dava açmıştı. Şirketin, 600.000'den fazla Facebook kullanıcısının profilinden veri çalmak için on binlerce sahte hesap oluşturduğunu iddia etmişti.

 

Kaynak: Atlas VPN
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...