Tgrt Haber

Hatay'ın haritadan silinmesi tepki toplamıştı: Google'dan açıklama geldi!

26 Şubat 2023 10:54 - Güncelleme : 26 Şubat 2023 11:03
Hatay'ın haritadan silinmesi tepki toplamıştı: Google'dan açıklama geldi!

Geçtiğimiz günlerde bazı kullanıcılar, Google Haritalar'dan Hatay ilimizin silindiğini fark etti. Deprem öncesi Hatay haritada normal bir şekilde dururken, deprem sonrası sadece ilçelerin kalıp Hatay'ın silinmesi kafalarda soru işareti oluşturmuştu. Konuya ilişkin Google'dan açıklama geldi.

Türkiye'yi sarsan iki büyük deprem​, Hatay​ ve Maraş başta olmak üzere ağır hasarlar verdi. Binalar enkaza dönerken, binlerce vatandaşımız da hayatını kaybetti.

Geçtiğimiz günlerde ise ilginç bir olay yaşandı. Teknoloji devi Google​'ın, Hatay ilimizi deprem sonrası silmesi gündem oldu. Kullanıcılar ABD'li şirketin Hatay'ı haritadan silmesini eleştirirken, yapılan eleştirilerin ardından Google'dan açıklama geldi.

HATAY NEDEN HARİTADAN SİLİNDİ?

Deprem öncesi Hatay, Google Haritalar'ın hem mobil hem de internet sitesinde ilçeleriyle görünüyordu. Fakat deprem sonrası Hatay kaldırılırken, haritada sadece ilçelerin kalması kafalarda soru işaretleri oluşturdu. Neyse ki Google konuya açıklık getirdi.

GOOGLE'DAN AÇIKLAMA

"Anadolu Ajansının Google'dan edindiği bilgiye göre, Hatay ve Kocaeli gibi merkez ilçesi olan şehirler, Google Haritalar'da 'province' şeklinde ifade edilen ve 'alanbölge' anlamına gelen yerler olarak kabul edilmektedir. Google Haritalar, bu gibi alanları haritada isimlendirerek göstermemektedir. Bu uygulamada haritalar yakınlaştırıldığında, bu şehirlerin adlarının sınır belirlemede kullanıldığı görülmektedir."

Kaynak: AA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
İkiyüzlü Google27 Şubat 2023 16:19

Depremden önce niye yazıyordu öyle ise?

Adem ozan27 Şubat 2023 14:21

Oygun urfa haritan silinsin suriye verir mesi

Sonraki Haber Yükleniyor...