Tgrt Haber

HDR10 Plus’ı destekleyecek ilk oyun Samsung tarafından duyuruldu: Çok daha gerçekçi görüntü!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: The Verge
21 Ağustos 2023 16:23 - Güncelleme : 21 Ağustos 2023 16:35
HDR10 Plus’ı destekleyecek ilk oyun Samsung tarafından duyuruldu: Çok daha gerçekçi görüntü!

Samsung, HDR10 Plus standardını destekleyecek ilk oyunun duyurusunu yaptı. Eylül ayında beta olarak kullanıma açılacak.

Samsung​, geliştirdiği monitörlerle en iyi deneyimi sunan şirketler arasında. Öyle ki son teknoloji ürünleriyle de bunu açıkça gözler önüne seriyor.

Bununla birlikte Koreli üretici, oyun​ deneyimini ileri seviyeye çıkarak yeni HDR10 Plus teknolojisini de duyurdu. Ayrıca bu teknolojiyi destekleyecek ilk model de açıklandı.

HDR10 PLUS DESTEKLİ OYUN EYLÜL AYINDA GELİYOR

The Verge’ün haberine göre, bu oyun, oyunculara daha gerçekçi ve canlı renkler sunan bir teknoloji olan HDR10 Plus'ın avantajlarından yararlanacak.

Oyunun adı ise Nexon'un The First Descendant olarak açıklandı. Eylül ayında beta sürecine girecek oyun, erkenden deneyimlemek isteyen kullanıcılara da açılacak.

Öte yandan Samsung, duyurusunda oyunun hangi platformlarda HDR10 Plus Gaming'i destekleyeceği belirtmedi; ne Sony ne de Microsoft'un platformlarında bu en son HDR formatını desteklediğini duyurmadığı için konsollardan ziyade PC’de olduğu düşünülüyor. Ek olarak PC için Nvidia’nın, Kasım 2022'de RTX ve 16 serisi grafik kartlarına HDR10 Plus Gaming desteği ekleyeceğini duyurduğunu da belirtmekte fayda var.

Peki HDR10 Plus nedir ve ne işe yarar?

HDR10 Plus Oyun, HDR10 standardının geliştirilmiş bir versiyonu olarak karşımıza çıkıyor. Bu teknoloji, yüksek dinamik aralıklı (High Dynamic Range) görüntüler oluşturmak için kullanılıyor.

 HDR görüntüler, karanlık ve aydınlık sahneler arasındaki kontrastı artırmasının yanı sıra daha fazla ayrıntı ve derinlik sağladığını da söylemekte fayda var. Sonuç olarak bu teknolojiyi destekleyen oyunlarda daha gerçekçi ve etkileyici bir görsel deneyim sunuluyor.

Kaynak: The Verge

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...