Tgrt Haber

Hem eleştirdi hem de aynısını yaptı: Elon Musk’ın yapay zeka teknolojisi tanıtılmak üzere

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
03 Kasım 2023 19:15 - Güncelleme : 03 Kasım 2023 19:18
Hem eleştirdi hem de aynısını yaptı: Elon Musk’ın yapay zeka teknolojisi tanıtılmak üzere

Giderek gelişen yapay zeka teknolojisine Elon Musk da el attı. Ünlü iş insanı yeni satın aldığı yapay zeka şirketi xAI’ın Cumartesi günü ilk teknolojisini piyasaya süreceğini duyurdu. Bu duyuru, Musk’ın yapay zekayı eleştirmesinden sonra geldi.

Yapay zekanın gelişimini yakından takip eden, tehlikesinin de bir o kadar büyüklüğünden bahseden Elon Musk, kendi yapay zeka şirketinin ilk teknolojisini piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Musk, X üzerinden yaptığı açıklamada, bu yeni yapay zeka platformunun "endüstriyi baştan aşağı değiştireceğini" ve "önceki yapay zeka sistemlerinden çok daha ileri bir kullanıcı deneyimi sunacağını" iddia etti.

XAI’IN İLK TEKNOLOJİSİ TANITILMAK ÜZERE

xAI, Musk'ın mevcut işletmeleri SpaceX, Tesla ve Neuralink'in yanı sıra teknoloji ve yapay zeka alanındaki yenilikçi çabalarını sürdürdüğü bir diğer arena olarak dikkat çekiyor. Musk, bu yeni girişiminin, otomasyon, doğal dil işleme ve öğrenme algoritmaları konusunda çığır açacak nitelikte olduğunu da özellikle belirtti.

Öte yandan Trthaber.com.tr’ye göre xAI ekibinin Tesla ve SpaceX'in CEO'su Musk tarafından yönetildiği belirtilen açıklamada, ekip üyelerinin daha önce DeepMind, OpenAI, Google Research, Microsoft Research, Tesla ve Toronto Üniversitesinde çalıştığı aktarılmıştı.

Açıklamada, ekibin yapay zeka alanında en yaygın kullanılan yöntemlerden bazılarına katkıda bulunduğu, yenilikçi tekniklerle analizleri kullanıma sunduğu ve alandaki en büyük buluşlardan bazılarının geliştirilmesine öncülük ettiği ifade edilmişti.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...