Tgrt Haber

Her masada var: ChatGPT artık güncel haber sunacak, anlaşmalar yapıldı

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Mashable
16 Aralık 2023 16:55 - Güncelleme : 16 Aralık 2023 16:58
Her masada var: ChatGPT artık güncel haber sunacak, anlaşmalar yapıldı

Doğal insan dilini kullanan yapay zeka, artık soruların soruların yanı sıra haberleri de özetleyebilecek. Ünlü medya şirketi Business Insider, OpenAI ile yapılan anlaşmayı duyurdu.

Yapay zekanın bugünlere gelmesinde önemli bir payı olan ChatGPT​, giderek gelişiyor, hayatın her alanında adından söz ettiriyor.

Kod yazmadan sınav sorularına, fotoğraf düzenlemeden video yapmaya kadar her alanda kullanıma açılan ChatGPT, artık haber de sunabilecek.

BUSİNESS INSİDER, CHATGPT İLE HABER ÖZETLERİ SUNACAK

Mashable’nin aktardığına göre yapay zekanın artık yazılı bir haberi okura sunabilecek. Her ne kadar medya şirketleri kendi işlerine yapay zekayı karıştırmaktan uzak olsa da, Business Insider bunun tersini düşünüyor.

Aktarılan bilgilere göre Business Insider ve Politico’nun sahibi Axel Springer, OpenAI​ ile kurdukları ortaklık kapsamında ChatGPT'nin güncel haberleri özetleyeceğini duyurdu.

Her masada var: ChatGPT artık güncel haber sunacak, anlaşmalar yapıldı

Söz konusu şirketlerden yapılan açıklamada; “Dünyanın dört bir yanındaki ChatGPT kullanıcıları Alman tabloid Bild dahil olmak üzere Axel Springer'in sahip olduğu medya kuruluşlarından seçilmiş küresel haberlerin bir özetini alabilecek” ifade edildi.

Öte yandan medya grubunun sözcüsü yaptığı açıklamada, ABD’li yapay zekâ (YZ) şirketi OpenAI’ın bunun karşılığında Axel Springer'a ödeme yapacağını söyledi. Sözcü pek fazla ayrıntı vermedi ancak anlaşmanın birkaç yıl geçerli olacağını aktardı.

Kaynak: Mashable
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...