Tgrt Haber

Herkes milyonlarını verirken, onlara bedava! İlk kez anne-kız birlikte uzaya çıkacak

07 Ağustos 2023 11:46 - Güncelleme : 07 Ağustos 2023 11:47
Virgin Galactic

Uzay turizmi şirketi Virgin Galactic, ABD'den kalkacak aracıyla uzaya ilk turistleri gönderecek. Tarihte ilk kez bir anne ve kız birlikte uzaya çıkacaklar.

Virgin Galactic

İngiliz iş insanı Richard Branson'un Virgin Galactic​ şirketi, ilk ticari uzay uçuşunu Haziran ayında gerçekleştirmişti. "Galactic 01" olarak adlandırılan uçuşta, bir astronot eğitmen rehberliğinde İtalyan Hava Kuvvetleri ve İtalya Ulusal Araştırma Konseyi'nden üç yolcu yer almıştı.

Her ay uzaya turist göndermeyi hedefleyen şirket, ilk turistlerin bulunacağı "Galactic 02" adlı yeni uçuşuna hazırlanıyor. BBC'nin haberine göre, Virgin Galactic'in ikinci ticari uçuşuna katılmak için yapılan çekilişi bir anne ve kız kazandı.

UZAYA GİDECEK EN GENÇ İKİNCİ KİŞİ

İskoçya’da bulunan Aberdeen Üniversitesi'nde okuyan Anastatia Mayers ve annesi Keisha Schahaff, uzaya gidecek ilk anne ve kız olarak tarihe geçecek.

Schahaff, "Aylar sonra ilk 20’ye, daha sonra da ilk 5’e kaldığımızı öğrendim. Daha sonra da çekilişi kazandığımızı söylediler. Tüm ekip evime hücum etti ve 'siz kazandınız, uzaya gidiyorsunuz' dedi" açıklamasında bulundu.

Felsefe ve fizik öğrencisi Anastatia Mayers, sevincini "Tesadüfen Aberdeen Üniversitesini seçmemiş olsaydım ve vizemi almak için uğraşmasaydım, uzaya gitme şansımız da olmazdı." ifadeleriyle paylaştı.

Mayer ve Schahaff, Perşembe günü ABD'nin New Mexico eyaletinde kalkacak araçla uzaya çıkacaklar.

Mayer ayrıca, 20 Temmuz 2021'de yapılan Blue Origin NS-16 uzay uçuşu görevinin mürettebatında yer alan 18 yaşındaki Oliver Daemen'dan sonra, uzaya gidecek ikinci en genç kişi olarak da kayda geçecek.

BİLET FİYATLARI 450 BİN DOLAR

90 dakika süreceği bilinen Virgin Galactic uçuşu için belirlenen bilet fiyatı 450 bin dolar(yaklaşık 12 milyon TL) olarak açıklanmıştı. Mayer ve Schahaff ise çekilişi kazandıkları için hiçbir ücret ödemeyecekler.

NASA'ya göre bir uçuş, uzay sınırı olan 80 kilometreyi aştığında uzay turizmi​ olarak kabul ediliyor. Galactic 01 uçuşunda Virgin Galactic'in 15 bin metre yüksekliğe çıkan uzay aracı yörüngeye tam olarak girmemişti.

2021'de ABD Hükümeti'nden onay alan Virgin Galactic'in şu ana kadar 800'ü aşkın bilet sattığı biliniyor. Ayrıca Virgin Galactic'in kurucusu ve sahibi Richard Branson, şirketinin roketiyle uzaya giden ilk milyarder olarak kayda geçmişti.

Kaynak: BBC

Derleme: TGRT Haber / Ömer Faruk Doğan

Kaynak: BBC

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...