Tgrt Haber

Hiç kavga etmediler ama servetlerini katladılar: 2023 en çok Mark ve Elon Musk’a yaradı

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Bloomberg
28 Aralık 2023 14:30 - Güncelleme : 28 Aralık 2023 14:31
Hiç kavga etmediler ama servetlerini katladılar: 2023 en çok Mark ve Elon Musk’a yaradı

Bu yılın en çok gündem olan isimlerinden Mark Zuckerberg ve Elon Musk, kafes dövüşüyle epey tartışma konusu olmuştu. İki milyarder çok beklenen kafes dövüşünü iptal ederken, 2023’te paraya para demediler…

Dünyanın en zengin iki milyarderleri Elon Musk​ ve Mark Zuckerberg​, 2023 yılında yine gülen taraf oldu. Halihazırda her dakika binlerce dolar kazanan iki isim, 2023 yılında daha da zengin oldular.

Bloomberg tarafından paylaşılan yeni verilere göre dünyanın en zengin 50 kişisinden sadece 12’si 2023 yılında para kaybederken, geri kalanı ise daha zenginleşti. En zengin 500 kişinin %77’si zaten servetini artırırken, bunlardan bazıları çok daha fazlasını elde etti.

MARK ZUCKERBERG VE ELON MUSK SERVETİNİ KATLADI

Tesla​'nın hisseleri bu yıl iki kattan fazla artarak nominal piyasa değerini yaklaşık 816 milyar dolara çıkardı ve Tesla'nın en büyük hissedarı olan Musk toplam servetini yaklaşık 100 milyar dolar artırdı. Bu artış Angola'nın yıllık GSYH'sinden bile daha fazla.

Bu yıl Musk ile dövüşmesi beklenen ancak bu kararından vazgeçen Mark Zuckerberg, servetini üçe katladı. Meta’nın sahibi bir yılda servetini %172 artırırken, toplam serveti %184 arttı ve 45 milyar dolardan 129 milyar dolara yükseldi.

Bernard Arnault​, lüks grubu LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton'un faaliyetleri sayesinde 17,2 milyar dolar artan 179 milyar dolarlık servetiyle ikinci sırada yer aldı.

Genel olarak milyarderler listesine Amerikalı iş adamlarının hakim olduğu söylenebilir.

Kaynak: Bloomberg

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...