Tgrt Haber

'Hikaye' rekabeti kızışıyor: Telegram'dan dikkat çeken adım

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Tech Crunch
27 Haziran 2023 10:35 - Güncelleme : 27 Haziran 2023 10:35
'Hikaye' rekabeti kızışıyor: Telegram'dan dikkat çeken adım

Instagram, WhatsApp ve Facebook'ta da bulunan Hikaye (Story) özelliği bu sefer de Telegram uygulamasına geliyor. İlk detaylar ortaya çıktı.

Hikaye​ (Story) özellikli sosyal medya uygulamaları her geçen gün artıyor. '24 saat sonra kaybolan içerik' trendinin yaygınlaşmasında Instagram​'ın büyük payı mevcut. Şirket Snapchat rakibi Hikayeler'i ilk olarak 2016 yılında hayata geçirmişti, bu özellik daha sonra Facebook'a ve WhatsApp​'a gelmişti.

Instagram'ın ardından Twitter ve YouTube gibi platformlar da hikaye formatını denemişti ama başarılı olamamışlardı. Şimdi sıra WhatsApp'ın en büyük rakiplerinden biri olarak gösterilen Telegram​ uygulamasında.

TELEGRAM'A HİKAYELER ÖZELLİĞİ GELİYOR

Telegram CEO'su Pavel Durov​, uygulamaya hikayeler özelliği ekleneceğini açıkladı. Tıpkı Instagram'da olduğu gibi sohbet listesinin üst kısmına konumlandırılacak, kullanıcılar paylaştıkları hikayeye özel bir başlık ve web sitesi bağlantısı da ekleyebilecekler.

Ayrıca kullanıcılar, hikayelerinin kimler tarafından görüleceğini belirleyebilecek. Burada "Herkes", "Kişi Listesi" ve "Özel Kişiler" olmak üzere üç seçenek sunulacak. İlk seçenek isminden de anlaşılacağı üzere hikayeyi tüm Telegram kullanıcılarının görmesini sağlarken; ikincisi seçildiğinde sadece telefon rehberindeki kişiler görebilecek. Üçüncüsü ise hikayenizi belirlediğiniz kişilere özel kılacak.

KANALLARDA DA PAYLAŞILABİLECEK

Telegram'daki kanallarda da hikaye paylaşımı yapılabilecek. Bu özelliğin bir benzeri Facebook'ta da bulunuyor, platformdaki gruplarda ve sayfalarda hikaye paylaşılabiliyor.

Pavel Durov, hikaye özelliğiyle ilgili olarak, "Hikayelerinizi profil sayfanıza yerleştirme özelliği, Telegram profillerini daha bilgilendirici ve renkli hale getirecek. En yakın bağlantılarınızdan daha fazla içeriği keşfetmenin yanı sıra, gruplarda veya kanal yorumlarında bağlantı kurduğunuz kullanıcılar hakkında daha fazla bilgi görebileceksiniz.

Kanallarda hikayeleri yeniden paylaşma özelliğini başlattığımızda, Telegram’da viral olmak çok daha kolay hale gelecek, kanallar ise daha fazla etkileşim ve abone kazanacak." açıklamasında bulundu.

ShiftDelete.Net'in akardığına göre Durov, Hikayeler özelliği için son testlerin gerçekleştirildiğini ve Temmuz ayının başlarında ise herkesin kullanımına sunulacağını belirtti.

Kaynak: Tech Crunch, Derleyen: Ömer Faruk Doğan - TGRT Haber

Kaynak: Tech Crunch

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Zinah21 Ağustos 2023 23:57

Hikaye paylaşamıyorum

Sonraki Haber Yükleniyor...