Tgrt Haber

Hindistan merkezli Nodwin Gaming, Türk oyun şirketi Ninja Global FZCO'yu satın aldı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TGRT Haber
15 Şubat 2024 10:04 - Güncelleme : 15 Şubat 2024 10:04
Hindistan merkezli Nodwin Gaming, Türk oyun şirketi Ninja Global FZCO'yu satın aldı

Hindistan merkezli Nazara Technologies'e ait Nodwin Gaming, Türkiye ve Orta Doğu-Kuzey Afrika bölgesinde faaliyet gösteren Ninja Global FZCO oyun şirketini satın aldı.

Hindistan merkezli Nazara Technologies'in sahibi olduğu Nodwin Gaming, Türkiye ve Orta Doğu-Kuzey Afrika (MENA) bölgesinde turnuvalar, yayınlar ve e-spot faaliyetleri yürüten Türk oyun şirketi Ninja Global FZCO'yu satın aldığını duyurdu.

Firmadan yapılan açıklamada, satın almanın Nodwin'in "şirketin Orta Doğu ve Türkiye bölgesindeki yayıncılara ve markalara çözüm sunma konusundaki mevcut yeteneklerini geliştirmesine" yardımcı olacağı belirtildi.

6 Ekim'de Nodwin, Batı Asya ve Türkiye'ye odaklanan oyun pazarlama ajansı Publishme'yi de 2 milyon dolara satın almıştı.

"BU STRATEJİK BİR SATIN ALMA"

Nodwin Gaming kurucu ortağı ve genel müdürü Akshat Rathee, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"Ninja'nın kurucuları Gökhan Kazar ve Doruk Demirsar'ı, Nodwin Gaming ailesine davet etmekten büyük heyecan duyuyoruz. Bu stratejik satın alma, yalnızca çok sayıda yeni fırsatın kilidini açmakla kalmıyor, aynı zamanda bizim için çok sayıda yeni olasılığın kapılarını da açıyor.

Nodwin Gaming, yeni BRICS+ küresel ağı içindeki önemli gelişmekte olan pazarlara özel olarak odaklanarak küresel ayak izini aktif olarak genişletirken, Ninja'nın entegrasyonu ileriye doğru atılmış doğal ve önemli bir adımdır. Bu hamle bizi yerel e-spor ekosistemlerini güçlendirmeye, gelişmekte olan birden fazla pazarın potansiyelini anlamaya ve ortaya çıkarmaya konumlandırıyor."

Ninja Global FZCO kurucusu Gökhan Kazar, Nodwin Gaming adına Orta Doğu bölgesindeki operasyonları yönetecek. Kurucu Demirsar, Nodwin'in yakın zamanda satın aldığı PublishMe'den Bilge Karageyik ile birlikte Türkiye operasyonlarına öncülük edecek.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...