Tgrt Haber

Hindistan'ın ay görevine uyku molası

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
06 Eylül 2023 17:05 - Güncelleme : 06 Eylül 2023 17:12
Hindistan'ın ay görevine uyku molası

Hindistan'ın Chandrayaan-3 isimli uzay keşif aracı, Ay'ın güney kutbundaki görevini tamamladı. Güneş paneli 22 Eylül'de yenide ışık alacak ve uyku modundan çıkacak.

Dünya basını geçtiğimiz günlerde Hindistan​'ın Ay​'a gönderdiği Chandrayaan-3​ uzay aracını yakından takip ediyor. ABD, Çin ve Rusya'dan sonra aya araç gönderen dördüncü ülke Hindistan olmuştu.

Hindistan uzay aracını Ay'ın güney kutbundaki görevini tamamlamasının ardından uyku moduna aldı. Güneş enejisiyle çalışan araç
yeniden Güneş'i göreceği 22 Eylül'e kadar yaptığı keşiflere ara verecek.

"KEŞİF ARACI GÖREVLERİNİ TAMAMLADI"

Hindistan Uzay Araştırma Ajansından yapılan açıklamada, Ay'ın o bölgesine güneş ışığının artık ulaşmadığı belirtilerek, “Keşif aracı görevlerini tamamladı. Şimdi güvenli bir şekilde park edildi ve uyku moduna alındı" ifadesine yer verildi.

"YENİ GÖREVLER İÇİN BAŞARILI BİR UYANIŞ MODUYLA"

Keşif aracının topladığı verilerin Dünya'ya iletildiği belirtilen açıklamada, "Şu anda batarya tamamen şarj edilmiş durumda. Güneş paneli 22 Eylül 2023'te beklenen bir sonraki gün doğumunda ışığı alacak şekilde ayarlandı. Alıcı açık tutuluyor. Yeni görevler için başarılı bir uyanış umuduyla!" değerlendirmesinde bulunuldu.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...