Tgrt Haber

Honda, güvenlik endişeleri nedeniyle 300.000’den fazla aracı geri çağrıyor

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
26 Kasım 2023 13:40 - Güncelleme : 26 Kasım 2023 13:43
Honda, güvenlik endişeleri nedeniyle 300.000’den fazla aracı geri çağrıyor

Japon merkezli otomobil devi Honda, ABD’de güvenli olmayan emniyet kemerleri nedeniyle 300.000’den fazla aracını geri çağrıyor.

Honda​, dünyanın dört bir yanında SUV ve Sedan model araçlarıyla rekabet ediyor. Ancak her markada olabildiği gibi Japon devi de araçlarındaki bir güvenlik problemi nedeniyle 300.000’den fazla otomobilini geri çağırmaya hazırlanıyor.

Bildirilen rapora göre Honda’nın bazı modellerinin, ön emniyet kemeri ön gericilerinin montaj sırasında hızlı konnektörü ve iletken plakayı sabitleyen perçinleri olmadığı için,  bu nedenle perçinsiz emniyet kemeri ön gericilerinin bir araç çarpışmasında yolcuları düzgün şekilde zapt edemeyip yaralanmaya neden olmasından dolayı araçlar geri çağrılacak.

EMNİYET KEMERİ PROBLEMİ NEDENİYLE BAZI ARAÇLAR GERİ ÇAĞRILACAK

Emniyet kemeriyle ilgili sorun, 2023-2024 Accord ve HR-V olmak üzere toplam 303.770 aracı kapsıyor. Geri çağrılan araçlarn potansiyel sorunları onarıldıktan sonra yeniden müşteriye teslim edilecek.

Şu anda bu sorun ABD pazarındaki müşterileri kapsıyor. Diğer ülkelerde herhangi bir geri çağırma bulunmuyor. Ayrıca Honda'nın bu yıl Amerika Birleşik Devletleri'nde birden fazla geri çağırma işlemi gerçekleştirdiğini de belirtmekte fayda var.

Daha önce Mart ayında Honda, 330.000 aracı yan aynaların arkasındaki yastıkların yanlış bağlandığını tespit ettiği için geri çağırmıştı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...