Tgrt Haber

Huawei açıkladı: Mate 60 Pro, Türkiye pazarına gelecek mi?

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Android Authority
01 Eylül 2023 10:47 - Güncelleme : 01 Eylül 2023 10:47
Huawei açıkladı: Mate 60 Pro, Türkiye pazarına gelecek mi?

Huawei, geçtiğimiz günlerde piyasaya sürdüğü Huawei Mate 60 Pro cihazını Çin dışındaki pazarlarda satışa sunup sunmayacağı konusunda açıklama yaptı.

Çinli teknoloji devi Huawei​, yeni amiral gemisi akıllı telefonu olan Huawei Mate 60 Pro modelini geçtiğimiz günlerde tanıttı. HarmonyOS 4.0 işletim sistemi ile çalışan Mate 60 Pro, 12GB RAM ile 256GB / 512GB / 1TB depolama alanı seçenekleriyle kullanıcıları karşısına çıktı.

Huawei daha önce Mate 50 Pro gibi bazı Mate serisi modellerini Türkiye ve Avrupa pazarlarında satışa sunmuştu. Ancak Mate 60 Pro ile birlikte durum değişti. Şirket, Android Authority sitesinde yaptığı açıklamada, yeni akıllı telefon modelini küresel pazarlarda satışa sunmayı planlamadığını söyledi.

Standart Mate 60 modeliyle ilgili ise herhangi bir açıklama yapmadı. Ancak bu telefonun da Çin pazarına özel olabileceği tahmin ediliyor.

5G​ SORUNUNU MATE 60 PRO İLE ÇÖZDÜ

Huawei, ABD'nin teknoloji ambargosu nedeniyle şu ana kadar akıllı telefonlarında 5G desteğini sağlayamıyordu. Ancak kendi imkanlarıyla ürettiği 5G destekli Kirin 9000S işlemcisi sayesinde, Mate 60 Pro ile bu sorunu da çözmüş durumda.

Huawei Mate 60 Pro, 5G desteğinin yanı sıra uydu bağlantısı ile mesajlaşma ve arama özelliğini de sunuyor. Bu yönüyle de bir ilke imza atan akıllı telefon, şu anda Çin'de 6,999 Yuan (yaklaşık 26 bin TL) fiyat etiketiyle satışa sunuldu.

Tabii ki Huawei'nin cihazı küresel pazarlara getirmeyecek olması, telefonun Çin dışındaki bir ülkede kullanılamayacağı anlamına gelmiyor. Sadece resmi olarak satışa çıkmayacak. Kendi imkanlarıyla Çin'den getirebilenler yine bu şekilde kullanabilecekler.

Kaynak: Android Authority
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Engin Eren 10 Eylül 2023 21:04

Uzun zamandır beklediğim bir telefon, Türkiye ye gelmesi mutlu eder.

Sonraki Haber Yükleniyor...