Tgrt Haber

Huawei, en büyük Çinli rakibi ile patent çapraz lisans anlaşması imzaladı

12 Aralık 2022 13:14 - Güncelleme : 12 Aralık 2022 13:16
Huawei, en büyük Çinli rakibi ile patent çapraz lisans anlaşması imzaladı

Huawei, en büyük Çinli rakiplerinden OPPO ile patent çapraz lisans anlaşması imzaladı.

Bir dönem akıllı telefon​ pazarının lideri konumuna gelen, fakat ABD ambargoları nedeniyle epey sarsılan Huawei​, en büyük Çinli rakiplerinden biriyle masaya oturdu.

Mobil pazarda düşüş yaşayan Huawei, OnePlus’ın ana şirketi OPPO ile patent​ çapraz lisanslama anlaşması imzaladığını duyurdu. Satışlarda istediği başarıyı yakalayamayan Huawei, gelirlerini alternatif yollardan artırmayı planlıyor. Peki bu anlaşma ne ifade ediyor?

HUAWEI VE OPPO’DAN YENİ ANLAŞMA

Her iki şirkette anlaşmanın mali şartlarını açıklamadı. Fakat Huawei’nin geçmişte paylaştığı bilgilere istinaden para hakkında bazı bilgiler mevcut.

Çinli teknoloji devi, geçen yıl portföyünden daha agresif bir şekilde para kazanmayı planladığını açıkladığında, telefon üreticilerinden teknolojilerini lisanslamak için cihaz başına "makul" 2,50 ABD Doları talep edeceğini söyledi.

Planlara göre Huawei’nin bu projeden ek 1,2 ila 1,3 milyar dolar gelir elde etmesi bekleniyor. Özellikle OPPO ve Vivo’nun geçen çeyrekte 51 milyondan fazla akıllı telefon satması göz önüne alındığında, miktarın ne kadar büyük olduğunu da tahmin etmek zor değil.

Anlaşma kapsamında artık OPPO, Huawei’nin gıpta ile bakılan 5G patentlerinin küresel haklarına sahip olacak. Huawei, bu ortaklıkla zararının hepsi olmasa da bir kısmını kapatmayı amaçlıyor.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...