Tgrt Haber

Huawei HarmonyOS, iOS'u geçti: Apple için tehlike çanları çalıyor!

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Counterpoint Research
14 Haziran 2024 09:08 - Güncelleme : 14 Haziran 2024 09:08
Huawei HarmonyOS, iOS'u geçti: Apple için tehlike çanları çalıyor!

Huawei'nin ABD ambargosuna cevap olarak geliştirdiği kendi işletim sistemi HarmonyOS, ezeli rakiplerinden biri olan iOS'u geride bıraktı.

Huawei'nin HarmonyOS işletim sistemi Çin pazarında önemli bir kilometre taşına ulaştı. HarmonyOS, 2024 yılının ilk çeyreğinde Apple'ın iOS'unu ilk kez geçerek Çin'deki en büyük ikinci mobil işletim sistemi haline geldi.

HARMONYOS, ÇİN'DE IOS'TAN DAHA FAZLA KULLANILIYOR

Araştırma firması Counterpoint Research'ün raporu, HarmonyOS'un pazar payının 2023'ün 1. çeyreğinde yüzde 8'den 2024'ün 1. çeyreğinde yüzde 17'ye yükselerek önemli bir artış gösterdiğini vurguluyor. Aynı dönemde iOS'un payı ise yüzde 20'den yüzde 16'ya geriledi.

Huawei HarmonyOS, iOS'u geçti: Apple için tehlike çanları çalıyor! - 1. Resim

Bu, 2019'un ilk çeyreğinden bu yana, iOS'un Çin'deki ilk çeyrekte pazar payında görülen ilk düşüş oldu. Rapor bu düşüşü kısmen Apple'ın ürünleriyle doğrudan rekabet eden Huawei'nin yeni 5G akıllı telefonlarının piyasaya sürülmesine bağlıyor.

Bununla birlikte HarmonyOS'un büyümesi Çin ile sınırlı değil. Küresel olarak, HarmonyOS'un pazar payı bir önceki yıla göre iki katına çıkarak 2024 yılının 1. çeyreğinde yüzde 4'e ulaşırken, Android ve iOS'un pazar payları ise 2023 yılının 1. çeyreğinde sırasıyla yüzde 78 ve yüzde 20'den yüzde 77 ve yüzde 19'a düştü.

Kaynak: Counterpoint Research
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...